Bestellijst

Bestellijst

Als je een boek leest tijdens de kerstdagen

Cursuscode: 1212
12
dec

Voor je het weet zijn ze weer voorbij, de kerstdagen. En dat terwijl de kerstdagen een goed moment  zijn om weer eens te reflecteren. Terug in de schoolbanken, maar dan op je eigen tempo. Niet te  veel, niet te weinig. En waarover dan? Ook dat is nog niet zo makkelijk, want misschien ligt er al  genoeg op je leesstapel. 
Filosoof Gerko Tempelman heeft een voorstel. Hij vindt dat je deze kerst ​De utopie van de vrije markt  van Hans Achterhuis moet lezen. En hij wil je ook uitleggen waarom. In een éénmalige lezing neemt  hij je mee langs de thema’s van het boek en vertelt hij waarom het boek voor hem zo’n eye-opener  was. En natuurlijk vertelt hij waarom jij het zou moeten lezen. 
Het boek van Hans Achterhuis heeft namelijk alles in zich om je in het nieuwe jaar weer anders naar de wereld te doen kijken. Hoe functioneert onze economie en hoe is dat zo gekomen? En wat is de  prijs die we ervoor betalen? En welke filosofen en denkers liggen ten grondslag aan hoe we vandaag  en morgen naar de wereld kijken?  
Na de avond kun je het boek zelf gaan lezen. Om te zien wat het boek met jou doet. En in het begin  van het nieuwe jaar is er voor wie wil nog een bijeenkomst om door te praten over het boek,  opnieuw onder leiding van Gerko. Vond jij het wat? Wat voor inzichten heb jij opgedaan? Waar wil je  meer over weten. 

Schrijf je in
Donderdag 12 december 2019
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 30,00
Dhr. G. (Gerko) Tempelman
19:30 - 21:30
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
G. (Gerko) Tempelman
Filosoof en theoloog Gerko Tempelman houdt zich graag bezig met de diepere menselijke drijfveren. Vandaar dat hij op het curieuze idee kwam zich op zijn 18de te gaan wijden aan de studies filosofie en theologie aan de VU. Als docent maakt hij de filosofie graag toegankelijk aan de hand van actuele en toegankelijke vragen. Dit past hij toe in lessen op de middelbare school, in vele varianten volwassenonderwijs, in vele YouTube filmpjes, bij diverse theatergenootschappen en op nog veel vreemdere plekken. Gerko verdiept zich graag in wat hij 'ideeëngeschiedenis' noemt, of: de vraag hoe het komt dat mensen denken zoals ze denken. Want dat zegt iets over jouzelf maar net zo goed over die vreemde, onbegrijpelijke ander. Meer informatie over zijn werk staat op: www.gerkotempelman.nl