Bestellijst

Bestellijst

Ganesha in Silicon Valley; de macht van de Mythe op het wereldtoneel

Cursuscode: 1209

"Ganesha in Silicon Valley; een fascinerende leesreis, stelt dat er in het Westen een schijnbare tegenstelling is ontstaan tussen moderne wetenschap en traditionele mythe; maar filosoof en antropoloog Petran Kockelkoren toont dat mythe in onze hightech-wereld belangrijk bleef. In Silicon Valley zit Ganesha, de Indiase god met het olifantenhoofd, met een laptop op schoot. Politieke wereldleiders grijpen terug op mythische motieven als ‘de as van het kwaad’; tijd om over mythes na te denken! Laat je verrassen door deze aangenaam erudiete en inspirerende auteur, met een filosofieboek wat ook ingaat op kunst, wetenschap en techniek, voorzien van afbeeldingen en wat ook andere tradities dan de Westerse behandelt."

Donderdag 17 september 2020
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 15:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 395,00
Mw. drs K. (Karin) Fontein

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

15:30 - 17:00
Locatie: Theater De Omval, Diemen (klik hier voor de adresgegevens)
drs K. (Karin) Fontein
Karin Fontein studeerde Filosofie, specialisatie Cultuurfilosofie en Esthetica aan de Universiteit van Amsterdam, daarvoor studeerde zij ook in Nijmegen en Utrecht. Zij geeft al 24 jaar cursussen Filosofie op de Joke Smit Academie voor volwassenenonderwijs en ze geeft ook Filosofielessen op Havo en VWO op het ROC van Amsterdam. Haar specialisaties zijn: Filosofie & Literatuur en Vrouwen in de Filosofie. Ze runde een jongerenvereniging, zat in redacties van diverse kunsttijdschriften, was secretaris van de docentenvereniging Filosofie en schrijft artikelen. Karin reist en fotografeert graag.