Bestellijst

Bestellijst

Online cursus Fake news versus de feiten

Cursuscode: 1205
03
sep

*Nu met maar liefst 20% korting

Als een crisis iets laten zien, dan is het hoe belangrijk feiten zijn. Tegelijk staat de betrouwbaarheid van uitspraken onder invloed van diezelfde crises steeds weer onder druk. Sinds Donald Trump president is zijn er nieuwe termen geboren: alternative facts, fake news. En in de mondiale coronacrisis staat de vraag naar wat welke informatie betrouwbaar is weer verder op scherp. 
In deze online serie staan we stil bij de achterliggende filosofische vraag: hoe weten we wat waar is? Het is de vraag waardoor Socrates, Plato en Aristoteles aan de slag gingen (in een tijd die verbazingwekkende overeenkomsten heeft met de onze) - en een vraag waarop filosofen de eeuwen door verschillende perspectieven op hebben ontwikkeld. De definities van Aristoteles, Martin Heidegger en John Caputo worden naast elkaar gelegd en afgemeten aan ethische, politieke en ideologische stellingnames. Dat helpt om beter zicht te krijgen op de turbulente politieke situaties waaraan we zijn blootgesteld. Deze analyse kan helpen om ook de politieke keuzes die in de coronacrisis worden genomen onder de (kritische) loep te nemen. enbovenal blijkt dat die term ‘waarheid’, zeker in de politieke situatie van vandaag de dag verrassend veel over onszelf gaat.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Donderdag 3 september 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 70,00
Dhr. G. (Gerko) Tempelman

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
G. (Gerko) Tempelman
Filosoof en theoloog Gerko Tempelman houdt zich graag bezig met de diepere menselijke drijfveren. Vandaar dat hij op het curieuze idee kwam zich op zijn 18de te gaan wijden aan de studies filosofie en theologie aan de VU. Als docent maakt hij de filosofie graag toegankelijk aan de hand van actuele en toegankelijke vragen. Dit past hij toe in lessen op de middelbare school, in vele varianten volwassenonderwijs, in vele YouTube filmpjes, bij diverse theatergenootschappen en op nog veel vreemdere plekken. Gerko verdiept zich graag in wat hij 'ideeëngeschiedenis' noemt, of: de vraag hoe het komt dat mensen denken zoals ze denken. Want dat zegt iets over jouzelf maar net zo goed over die vreemde, onbegrijpelijke ander. Meer informatie over zijn werk staat op: www.gerkotempelman.nl