Bestellijst

Bestellijst

De DDR toen en nu

Cursuscode: 1254
17
sep

De cursus gaat in op deze en andere vragen. Daarvoor is het eerst belangrijk om de geschiedenis van de DDR van 1949-1990 te bespreken. De cursusleidster vult deze geschiedenis aan met haar persoonlijke verhalen en dat van haar familieleden in de DDR. Met deze persoonlijke verhalen is het voelbaar hoe een dictatuur als de DDR functioneerde. En wat het betekende in het dagelijkse leven. Dit zorgt voor een uniek inkijk in de DDR-geschiedenis.

Deze cursus is interactief en te volgen zonder voorkennis. Bij start van deze cursus is de film ‘Das schweigende Klassenzimmer’ te zien.    


Schrijf je in
Donderdag 17 september 2020
7 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00
Mw. A. (Anja) Fricke

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

19:00 - 20:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Anja) Fricke
Mw. A. Fricke bachelor Algemene Cultuurwetenschappen: Ik kom uit de voormalige DDR uit het Schachdorf Ströbeck. Sinds 2003 woon ik in Nederland. Hier ben ik actief als DDR-specialiste. Dit houdt in dat ik informatie over alle culturele aspecten van de DDR verspreid. Ik maak bijvoorbeeld lesmodules over de DDR, verzorg gastlessen/colleges/ lezingen of begeleid reizen naar de voormalige DDR op inhoud. Daarnaast werk ik samen met het DDR-museum in Monnickendam en het Duitsland Instituut Amsterdam.