Bestellijst

Bestellijst

Inleiding in de politiek en cultuur van de Kaukasus en Centraal Azie

Cursuscode: 5271

Deze cursus houdt zich bezig met de politieke geschiedenis van deze regio’s. Daarnaast houden we ons ook bezig met de culturele, taalkundige en religieuze diversiteit binnen deze regio’s.

Enkele grote en historische steden, bijvoorbeeld Istanbul, Bagdad, Teheran, Urumchi, Samarkand en Boechara (langs de Zijderoute) liggen in deze grootregio. Er zijn veel conflicten, terroristische aanslagen en oorlogen in deze regio’s (geweest). In deze cursus besteden we aandacht aan deze gewapende conflicten en gaan we dieper op in enkele daarvan. Ook enkele conflicten buiten deze regio die iets met deze regio’s hebben te maken(bijvoorbeeld in Oekraīene) krijgen enige aandacht. Maar we besteden ook aandacht aan leukere kanten van deze regio’s. Zo besteden we aandacht aan verschillende soorten klederdracht, muziek en keukens uit deze drie regio’s.

Deze cursus geeft een algemene inleiding. In enkele vervolgcursussen gaan we dieper op in de deelregio’s. Echter zijn deze cursussen ook geschikt om als een zelfstandig cursus te volgen.

Maandag 20 januari 2020
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 155,00
Dhr. Dr. B (Babak) Rezvani
19:00 - 20:30
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
Dr. B (Babak) Rezvani