Leven en werken van Leonardo Da Vinci

jan

Dit jaar is het precies 600 jaar geleden dat Leonardo Da Vinci overleed. Da Vinci was een architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist uit de Florentijnse Republiek, tijdens de Italiaanse renaissance. Hij wordt gezien als het schoolvoorbeeld van het renaissance-ideaal van de homo universalis, kortom: als een genie.

In vier bijeenkomsten volgen we leven en werken van Leonardo Da Vinci. Van zijn jeugd in Vinci, via zijn leertijd en wetenschappelijk werk in Milaan; zijn persoonlijke beroering in Florence, zijn bloeitijd in Rome en de invloed van zijn werk op de latere kunst en wetenschap, tot op de dag van vandaag.

Les 1: Jeugd. In 1452 werd da Vinci geboren in Toscane in Italië, vlak bij het dorpje Vinci.
Les 2: Bloeiperiode in Florence.
Les 3: Leonardo de wetenschapper in Milaan.
Les 4: Zijn laatste jaren.

Dinsdag 21 januari 2020
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. J. (Jielis) van Baalen
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
J. (Jielis) van Baalen
Jielis van Baalen woonde en werkte van 2009 tot 2013 als freelancejournalist en correspondent in de Egyptische hoofdstad Cairo. Hij deed gedurende de opstand in Egypte verslag van de ontwikkelingen in de Arabische wereld. Daarnaast was hij als gastdocent verbonden aan de Cairo University. Thans is hij als docent professionele ethiek verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.