Bestellijst

Bestellijst

Mens en religie in het Oude Egypte

Cursuscode: 5252
23
jan

‘Om de meest fundamentele inhoud van het christendom te verstaan, moet men naar Egypte gaan’, aldus de bekende Duitse dieptepsycholoog Eugen Drewermann. Volgens hem ‘is het zelfs zo dat het christendom de oude religie van het licht opnieuw belichaamt.’

In deze lezing wordt deze visie verder uitgewerkt en laten we zien dat de belangrijkste inzichten die het vroege christendom (maar ook in de islam) omtrent haar eigen identiteit ontwikkelde, voor een belangrijk deel geënt waren op de levensbeschouwelijke ideeën van het Oude Egypte. Gods- en mensbeelden in de Egyptische mythen zien we opvallend genoeg terug in de belangrijkste christelijke en islamitische dogma’s en rituelen. Het wordt een spannende en verrassende ontdekkingsreis naar de bronnen van onze westerse beschaving.

Schrijf je in
Donderdag 23 januari 2020
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Dhr. J. (Jielis) van Baalen
19:30 - 21:30
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
J. (Jielis) van Baalen
Jielis van Baalen woonde en werkte van 2009 tot 2013 als freelancejournalist en correspondent in de Egyptische hoofdstad Cairo. Hij deed gedurende de opstand in Egypte verslag van de ontwikkelingen in de Arabische wereld. Daarnaast was hij als gastdocent verbonden aan de Cairo University. Thans is hij als docent professionele ethiek verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.