Bestellijst

Bestellijst

Online cursus De symboliek van Romaanse beeldhouwkunst

Cursuscode: 1252

*Nu met maar liefst 20% korting

Lopend door een romaanse kerk kan uw blik worden getroffen door de vreemde wezens die zich daar bevinden. Op kapitelen, timpaan en andere delen van het stenen beeldhouwwerk van de kerk kunt u ezels die een lier bespelen aantreffen, driekoppige vogels, centauren en vele andere merkwaardige figuren. Daarnaast zijn er de vertrouwde afbeeldingen uit de bijbel zoals de geboorte van Christus en het laatste oordeel. Het romaanse beeldhouwwerk geeft uitdrukking aan de middeleeuwse christelijke geloofsleer en is in essentie een verbeelding van de strijd tussen goed en kwaad, waarbij het goede uiteindelijk bij de wederopstanding van Christus zal overwinnen. De symboliek die hierbij gebruikt werd zal de hedendaagse mens niet altijd even duidelijk zijn. Tijdens de cursus krijgt u een toelichting op de romaanse symbolentaal aan de hand van een groot aantal voorbeelden en wordt verteld uit welke bronnen de middeleeuwse opdrachtgevers en makers van het beeldhouwwerk hun inspiratie hebben geput. Ook het verschil met de gotische beeldhouwkunst komt aan bod.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Woensdag 21 oktober 2020
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 96,00
Mw. drs I. (Ina) Bertsch

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs I. (Ina) Bertsch
Al snel na haar afstuderen als historica, gespecialiseerd in middeleeuwse geschiedenis en cultuur, is Ina Bertsch lezingen, cursussen en rondleidingen gaan geven. Ina deelt inmiddels al jaren met veel plezier haar enthousiasme over deze onderwerpen met haar cursisten. Zij geeft cursussen bij kunsthistorische instituten (zoals Helikon en Kunsthistorische Leergangen Utrecht) en volksuniversiteiten, culturele clubs, musea en andere organisaties, maar ook bij mensen thuis.