Bestellijst

Bestellijst

Online cursus Oost-Europese literatuur

Cursuscode: 5274
12
mei

*Nu met maar liefst 25% korting

Antisemitisme in Oost-Europa.
Een beschouwing naar aanleiding van het boek Sinds tweeduizend jaar door Mihail Sebastian.

Lezing in drie delen: deel 1 en 2: Mihail Sebastian en het antisemitisme in Roemenië en Oost-Europa; deel 3: antisemitisme (in de literatuur) in Oost-Europa (Roemenië) en het Westen (Nederland).

Sinds tweeduizend jaar is een universeel boek, waarin een jonge Joodse intellectueel ons vertelt dat de waarheid het enige is wat telt.
De kennis die wordt het opgedaan: geschiedenis van het antisemitisme in Roemenië en Oost-Europa.

De cursus is bedoeld voor iedereen die aan de hand van het boek dat het grootste schandaal in de Roemeense literatuurgeschiedenis heeft veroorzaakt iets wil leren over het Oost-Europese antisemitisme.
Het thema is nog steeds actueel.
Je krijgt  een beter begrip van de wereld waarin we leven. Meer empathie creëren voor De Ander.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 25% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Dinsdag 12 mei 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 67,50
Mw. M. (Mira) Feticu
19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Mira) Feticu
Mira Feticu is schrijver, performer en columnist. In haar boeken en artikelen/columns behandelt zij maatschappelijke en artistieke thema's, zoals emigratie, vluchtelingen, inburgering, Nederlandse taal, vrijheid, totalitarisme, vrijheid van meningsuiting, vrouwen, Oost-Europa, Europese cultuur en Den Haag. Al zeven jaar schrijft zij elke week een column in Den Haag Centraal en sinds twee jaar heeft ze ook twee rubrieken over Den Haag bij het radiostation Den Haag FM. Daarnaast schrijft Feticu voor Trouw (zomercolumnist), De Groene Amsterdammer, Tirade, Voertaal. Gedurende tien jaar was zij de producer van de Haagse literaire show Literatuur Late Night, die ze organiseerde met Abdelkader Benali, Ernest van der Kwast, Oscar Kocken en Jeroen Vullings. Tommy Wieringa, Anna Enquist, Rascha Peper, Joost Zwagerman, Manon Uphoff, Tom Lanoye, Dimitri Verhulst, Renate Dorrestein, Ilja Leonard Pfeijffer, Remco Campert, Thomas Rosenboom, Oek de Jong, Margriet de Moor, Bernlef, Kristien Hemmerechts, Tessa de Loo, Herman Brusselmans, Vonne van der Meer, Peter Buwalda, Arthur Japin en vele andere schrijvers waren eens te gast bij LLN. In 2015 verscheen haar derde Nederlandse roman, Tascha. De roof uit de Kunsthal. Eind 2018 werd het bestaan van de roman door twee Belgische theatermakers aangegrepen voor een stunt die leidde tot Picassogate. Op 8 februari 2019 verscheen Feticu's nieuwe roman, ‘Al mijn vaders’, waar de kritiek lovend over was: ‘Wat Al mijn vaders tot een boeiend en relevant boek maakt, is dat het persoonlijke verhaal van Myra staat voor de recente geschiedenis van Europa. Europa is niet alleen West-Europa, maar ook het Oosten, het is innerlijk verscheurd. Het is het persoonlijke verhaal van en over een migrante die een groot geloof heeft in de helende kracht van klassieke Europese literatuur en zelf ook goed schrijven kan.’ (Jan-Hendrik-Bakker) Op 29 oktober verschijnt bij Querido Picasso’s keerzijde, een boek over het avontuur in Roemenië, op zoek naar Picasso, samen met Frank Westerman. Voor nadere info: www.mirafeticu.nl