Bestellijst

Bestellijst

De Spons; Grenzenloze migratie?

Cursuscode: 1300
18
sep

De cursus behandelt demografische, sociaaleconomische, politieke, historische en ethische aspecten van het migratiedilemma.

De laatste tijd worden we vrijwel dagelijks - soms heftig - bepaald bij de vragen rond de verhuizing van individuele en soms grote groepen mensen. Toch is migratie van alle tijden en plaatsen. En, we doen het zelf regelmatig. Vanuit geografisch perspectief bezien we het scala van factoren die een rol spelen bij deze ruimtelijke processen, de push-, pull-, maar ook de keepfactoren. En  welke gevolgen heeft dit proces op de vertrekkende en de binnenkomende samenleving.  We weten inmiddels ook wel dat die samenlevingen daar heel verschillend op reageren. Welke redenen zijn er dat de ene samenleving migranten ogenschijnlijk met open armen ontvangt terwijl de ontvankelijkheid van de andere samenleving discutabel genoemd kan worden? Heeft dat met culturele identiteit te maken? Is dat egoïstisch, of nog erger? Wat zou onze reactie moeten zijn in een vrijwel grenzenloze globaliserende wereldsamenleving.

Schrijf je in
Woensdag 18 september 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 90,00
Dhr. C. (Kees) Boerhout
10:00 - 12:00
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Kees) Boerhout
Kees Boerhout heeft Sociale Geografie gestudeerd aan de VU en is daarna jarenlang docent Aardrijkskunde geweest aan Damstede, een middelbare school voor HAVO / VWO in Amsterdam Noord. Hij doceert graag over het Nederlands Landschap want dat is onze eigen woonomgeving. Met veel plezier behandel hij dat tijdens de cursus, want je moet naar het landschap léren kijken en je afvragen hoe dat zo ontstaan is. Kortom Kees deelt graag met jou zijn enthousiasme voor ons landschap.