Bestellijst

Bestellijst

Online cursus Inleiding Duurzaam en Gezond Bouwen

Cursuscode: 1302
11
nov

*Nu met maar liefst 20% korting

Wilt U uw woonomgeving verduurzamen en gezond maken? Bent U geïnteresseerd in ecologisch bouwen?  In deze cursus van 6 avonden maakt U kennis met de principes van energiebesparing, gezonde bouwmaterialen en het gezonde binnenklimaat. Na de cursus bent U in staat keuzes te maken die passen bij uw persoonlijke woonsituatie en hebt U inzicht in de materie. 

De cursus bestaat uit 6 avonden. Eerst maken we kennis met elkaar en worden de basisprincipes uitgelegd, daarna zijn er lessen gewijd aan de thema’s energie en verwarming; ventilatie en luchtkwaliteit; elektra en waterbesparing; gezonde materialen en ecologische footprint. Tijdens de laatste avond komen de verschillende aspecten bij elkaar en kunt U ook vragen stellen over uw eigen woonsituatie of (ver)bouwplannen. Voor de cursus is geen voorkennis vereist, deze is geschikt voor iedereen die affiniteit heeft met het onderwerp en de samenhang wil zien. Er worden voorbeelden getoond van producten en gerealiseerde projecten in Nederland en daar buiten en er is ruimte voor vragen en discussie.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Woensdag 11 november 2020
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Dhr. F. (Florian) Eckardt

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

20:00 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
F. (Florian) Eckardt
Na mijn studie architectuur aan de TU Delft heb ik een aantal jaren bij architectenbureaus gewerkt waarna ik zelfstandig werd. Als zodanig ben ik mij meer gaan interesseren in duurzame en natuurlijke bouwwijzen en heb ik in Duitsland de opleiding Bouwbiologie gevolgd, die een compleet beeld geeft van het gezonde woonklimaat en duurzaamheid in het algemeen. Bij mijn bureau ligt de nadruk op wonen en bouwen met hout en natuurlijke materialen waarbij het contact met de opdrachtgever centraal staat. Mijn beroepspraktijk combineer ik met het lesgeven aan studenten Bouwkunde in Delft. Voor mij is duurzaamheid een totaalplaatje met allerlei aspecten die in elkaar grijpen en in elke situatie tot andere keuzes kunnen leiden.