Inleiding in de Wetenschap - Van Universum naar de Aarde

mrt

Is het heelal oneindig en heeft het altijd bestaan? Waar komt de materie waar wij, de Aarde en de sterren van gemaakt zijn eigenlijk vandaan? Welke planeten zijn er in ons zonnestelsel en waarom is er alleen op Aarde leven?
Waar staat de zon aan de hemel op hetzelfde uur in de loop van het jaar en hoe ontstaan de seizoenen. In vier lezingen behandelen we de historie, belangrijke ontdekkingen en ontdekkers die ons inzicht hebben gegeven in het Universum, materie & zonnestelsel en Aardse verschijnselen.

Thema’s:
1. Universum
2. Materie
3. zonnestelsel
4. Aardse verschijnselen

Donderdag 5 maart 2020
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. drs D.F. (Dick) Schafer
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
drs D.F. (Dick) Schafer
Dick Schäfer studeerde biologie aan de Vrije Universiteit en Algemene Natuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij doceerde Algemene Natuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden, biologie en science aan Ecole européenne de Luxembourg en big history en biologie aan het Murmellius Gymnasium in Alkmaar. Hij richtte stichting NieuwIndisch Televisie op die items maakt over de Indische cultuur, te zien op YouTube onder ???echte indo???s houden van..???". Meer informatie vindt u op zijn website www.dickschafer.nl