Online cursus Inleiding in de Wetenschap - Van Universum naar de Aarde

jul

Is het heelal oneindig en heeft het altijd bestaan? Waar komt de materie waar wij, de Aarde en de sterren van gemaakt zijn eigenlijk vandaan? Wat vind je in ons zonnestelsel en waarom is er alleen op Aarde leven? Waar staat de zon aan de hemel op hetzelfde uur in de loop van het jaar en hoe ontstaan de seizoenen? In de drie lezingen behandelen we de historie, belangrijke ontdekkingen en ontdekkers die ons inzicht hebben gegeven in het universum.

Thema’s:
1 universum
2 materie en zonnestelsel
3 aardse verschijnselen

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Donderdag 9 juli 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. drs D.F. (Dick) Schafer
drs D.F. (Dick) Schafer
Dick Schäfer studeerde biologie aan de Vrije Universiteit en Algemene Natuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij doceerde Algemene Natuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden, biologie en science aan Ecole européenne de Luxembourg en big history en biologie aan het Murmellius Gymnasium in Alkmaar.