Nieuwe leeuwen

Saturday, 10 February, 2018
nieuwe leeuwen

Op donderdag 17 mei is alweer de laatste editie van dit seizoen van Nieuwe Leeuwen. Dimitar Ruskov gaat in gesprek met de Turkse schrijver en columnist Özkan Akyol en Mehmet Polat bespeelt de ud. Jij kunt hierbij zijn!
l
Özcan Akyol is behalve schrijver ook vaste columnist van onder andere het Algemeen Dagblad, de VARAgids, de Nieuwe Revu en regionale dagbladen. Als opiniemaker is hij geregeld te zien in televisieprogramma's. Presentator Dimitar Ruskov gaat met hem in gesprek.

Mehmet Polat komt uit Istanbul en woont in Amsterdam. Hij is een internationaal gerespecteerde vernieuwer van de ud, de Arabische luit. 

Bij Nieuwe Leeuwen worden in een ongedwongen sfeer, kennis en ervaringen gedeeld. Er komen sprekers uit onder meer Turkije, Syrië, Roemenië en Tanzania. Welke verhalen nemen ze mee naar Nederland? En hoe beleven ze typisch Nederlandse gewoonten? We spreken met elkaar in het Nederlands over bijvoorbeeld de uitgaanscultuur of de rol van het water.

Op donderdag 17 mei is de laatste Nieuwe Leeuwen van dit seizoen. We komen zeker terug in het volgende seizoen. Vanaf augustus vind je nieuwe data op onze website.
 
Toegang is gratis, graag aanmelden via: https://www.oba.nl/agenda.leeuwen.html

Back to News