Bestellijst

Bestellijst

Nieuws

Geschiedenis cursussen in 2020

07 november 2019

Wil je meer leren over de belangrijke figuren en gebeurtenissen uit ons rijke verleden en dat van andere culturen? Om de wereld waarin we nu leven beter te begrijpen, is inzicht in de historie cruciaal. Stap in bij Volksuniversiteit Amsterdam en maak met een van onze cursussen een boeiende reis terug in de tijd. Bekijk ons rijkgevulde aanbod geschiedenis.

lees meer

Nieuw! Cursus Swahili

04 november 2019

Ga je voor werk, vakantie of stage op medisch, landbouw- of onderwijsgebied naar Kenia, Uganda of Tanzania of doe je daar zaken? Het is van groot belang om de cultuur van de mensen en de taal te kennen. Doe mee aan deze praktische beginnerscursus en leer de beginselen van Swahili.

lees meer

Groot deel programma winter-voorjaar 2020 staat online

04 november 2019

Al een groot deel van ons cursusaanbod 2020 staat online. Met trots kondigen we 4 nu nieuwe talen aan: Hongaars, Perzisch-Farsi, Roemeens en Swahili. Maar er is nog veel meer en binnenkort publiceren we nog meer cursussen. Kijk op onze website en ontdek de nieuwe inspirerende cursussen vanaf januari 2020.

lees meer

Nieuw! Beginnerscursus Perzisch-Farsi

04 november 2019

Leer lezen en schrijven in het Perzisch-Farsi. Ook besteden we aandacht aan grammatica en conversatie. Perzisch is verwant aan de (meeste) Europese talen en relatief een makkelijke taal. Tijdens de cursus gebruiken we ook transliteraties (in het Latijnse schrift) om de uitspraak makkelijker te maken.

lees meer

Nieuw! Cursus Roemeens

04 november 2019

Heb je je ooit afgevraagd wat voor taal het Roemeens is? Zou je meer willen weten over deze Romaanse taal in een Slavisch veld? De cursus Roemeense taal en cultuur voor beginners is bedoeld voor iedereen die iets meer dan twee zinnen over en in de Roemeense taal wil formuleren, iedereen die een basisniveau van het Roemeens wil bereiken in lezen, luisteren, schrijven en spreken.

lees meer

Nieuw! Cursus Hongaars

04 november 2019

Wil je Hongaars leren? Dan is deze beginnerscursus iets voor jou. Je maakt kennis met de taal en de cultuur . Het doel is om na 12 wekelijkse lessen eenvoudig dagelijkse gesprekken te  kunnen voeren, over jezelf te kunnen vertellen en ook om te kunnen tellen en winkelen/boodschappen doen.

lees meer

Programma najaar staat online

16 juli 2019

Ons nieuwe cursusprogramma staat online! Misschien weet je al precies wat je zoekt en kun je het hier feilloos vinden. Maar we willen je, nu je hier toch bent, graag uitnodigen voor een rondgang door onze website. Het aanbod is groter dan je denkt. Naast cursussen op het gebied van taal, filosofie en geschiedenis, vind je o.a. ook cursussen voor persoonlijke ontwikkeling.

lees meer