Online cursus: Geweldloos communiceren op het werk, in de relatie en privé

Online cursus: Geweldloos communiceren op het werk, in de relatie en privé
Cursusnummer:
7304
10
apr

*Alle online cursussen hebben 20% korting

Geweldloos verbindend oordeelloos communiceren

Communicatie, uitwisselen van informatie, het lijkt zo eenvoudig. 
We doen het allemaal  tijdens ons werk met klanten, collega’s, leidinggevenden en in privé situaties met kinderen, partner, vrienden en familie.
Hoe komt het dan toch dat het soms anders loopt dan we bedoelen? Wat maakt dat het resultaat niet altijd is wat we ons ervan voorstellen?
Waarom belanden we ongewild in discussies, verwijten of voelen we ons aangevallen of niet gezien?

Geweldloos Communiceren  is een praktische communicatiemethode, bruikbaar in alle situaties waarin je communiceert met anderen. Uitgangspunten zijn o.a. openheid, gelijkwaardigheid, luisteren met een leeghoofd, contact maken met gevoelens en behoeften van jezelf en van de ander en deze te uiten zonder oordeel, verwijt, angst of schaamte. Als dat lukt (vaak is dat lastig vooral bij heftige emoties) kan de ander naar je luisteren en jij hoort de ander. Er ontstaat wederzijds begrip, je boodschap komt beter over in de communicatie, er zijn minder conflicten en de samenwerking verbetert.

Geweldloos communiceren is communiceren met de ander vanuit gevoelens en behoeften in plaats vanuit oordelen, meningen, aanvallen en beschuldigingen. Door je meningen en oordelen te herkennen en deze weg te laten in het communiceren is de kans groter dat de ander je hoort en naar je luistert.

Geweldloze communicatie betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor jouw gevoelens en behoeften. Je kunt deze uiten zonder oordelen, maakt contact met wat er in jou en in de ander leeft en kijkt wat er voor beiden werkt.

Geweldloze communicatie is in de jaren ’60 geïntroduceerd door Marshall Rosenberg, psycholoog en het model wordt inmiddels wereldwijd gedoceerd en toegepast.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

10
apr
 • 3 lessen van 2 uur Toon details
  • 1: woensdag 10 apr 2024 - 19:30 – Online cursus, niet op locatie
  • 2: woensdag 17 apr 2024 - 19:30 – Online cursus, niet op locatie
  • 3: woensdag 24 apr 2024 - 19:30 – Online cursus, niet op locatie
 • Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
 • € 123,00
 • Denny Mouqué
 • Online cursus, niet op locatie Toon adres-info
  • Online cursus, niet op locatie

  • info online

   De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

Startdatum
Lesvorm
Docent