Bestellijst

Bestellijst

Urban Sketching: Tekenen in de stad & in de natuur

Cursuscode: 7111

Tekenen op vakantie, tijdens een stedentrip of gewoon thuis. Urban Sketching leeft niet alleen onder kunstenaars. De Urban Sketching beweging is in 2007 in Seattle ontstaan en inmiddels zijn er wereldwijd duizenden mensen op deze manier bezig met het vastleggen van hun dagelijkse leven. Overal ter wereld in steden, woonplaatsen en op reis. De tekeningen zijn een soort verslag van dat wat je dagelijks ziet en meemaakt. Meestal wordt in tekenboeken schetsmatig getekend, geaquarelleerd en /of met collages gewerkt. Al die technieken komen tijdens mijn workshop aan bod.

We gaan niet alleen in het centrum van Amsterdam tekenen maar ook in het Amsterdamse Bos.

De volgende vier thema’s worden behandeld. 1e les: Focus op essentie, wat laat ik weg en wat moet ik wel tekenen. 2e les: werken met contrast. 3e les: Slim omgaan met kleuraccenten in je tekening. 4e les: Perspectivisch tekenen.

De lessen zijn zo ingericht dat elke cursist, zowel beginner als gevorderd, kan deelnemen. Schrijft je in voor de workshop, leer hoe je je eigen vakantieschetsboek kunt creëren en met welke technieken je kunt werken.

Materiaal:
Neem een balpen (of vulpen of fineliner), een potlood en 2 kleurpotloden plus puntenslijper mee. Als je een tekenboek of tekenblok hebt, neem deze dan ook mee, tijdens de workshop geef ik uitleg over schetsboeken en materiaal dat je voor Urban Skeching nodig hebt. Voor de eerste les is er voldoende tekenmateriaal.

Verzamelpunten:
1e les: Grand Café de Bosbaan | Bosbaan 4, Amstelveen
2e les : ‘Museum Ons’ Lieve Heer op Solder’ | Oudezijds Voorburgwal 38, Amstredam
3e les: Geitenboerderij Ridammerhoeve (in het Amsterdamse Bos) | Nieuwe Meerlaan 4, Amstelveen
4e les: EYE Filmmuseum | IJpromenade 1,  Amsterdam

 

 

Zaterdag 2 juli 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
4 lessen van 4 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 275,00
Mw. S. (Stephanie ) Rhode
10:30 - 14:30
Locatie: Amsterdamse Bos: Restaurant de Bosbaan, Bosbaan 4 Amstelveen (klik hier voor de adresgegevens)
S. (Stephanie ) Rhode
Na mijn studie aan de kunstacademie ArtEZ AKI in Enschede ben ik als beeldend kunstenaar begonnen in een klein atelier in het oude centrum van Amsterdam. Ondertussen werk ik al jaren in de kunst op het gebied monumentale vormgeving, projectachtige kunstwerken met een tijdelijk karakter. Mijn schetsboek heb ik altijd bij me en ik leg bijna dagelijks mijn ideeën vast. Maar vaak ook wat ik om me heen zie en interessant vind. Tijdens mijn reizen en mijn verblijf in het buitenland pak ik in plaats van de camera pen en papier en leg alle indrukken vast. Naast mijn beroep als kunstenaar geef ik workshops voor volwassenen en kinderen. www.stephanierhode.nl