Online cursus 3D tekenen met SketchUp (voor beginners)

Heb jij altijd al je eigen huis willen ontwerpen? Wil je uittesten hoe de nieuwe keuken of badkamer er uit komt te zien? Of wil je bouwtekeningen kunnen maken voor een opdrachtgever? Het programma SketchUp is een toegankelijk tekenprogramma dat wordt gebruikt in onder andere de meubelmakerij, de (interieur-, tuin-, landschaps-)architectuur en stedenbouw, maar bijvoorbeeld ook voor game-design, 3D-printen of de filmindustrie.

In deze cursus leer je objecten en ruimtes in 3D te modelleren, zoals een tafel, een woonhuis of een plein. De focus ligt op de basisvaardigheden, zoals het navigeren, het modelleren van verschillende vormen en heel belangrijk; het ordenen van objecten (in groepen, componenten en lagen). Verder ga je je model een bepaalde stijl geven, door het instellen van materialen, lijndiktes en lichtinval. Tenslotte leer je hoe je door je ontwerp heen kunt lopen en hoe je er plattegronden, doorsnedes, afbeeldingen of een animatie van kunt maken.

Iedere cursusavond krijg je uitleg en een demonstratie over een onderdeel van SketchUp, daarnaast is de cursus vraaggestuurd en werk je aan oefeningen of een eigen project. De live online cursus is interactief en de sfeer van de online lessen is vergelijkbaar met een klassikale les.

We zullen werken met SketchUp Make 2017 (zolang je het niet voor commerciële doeleinden gebruikt, kun  je deze versie gratis op je computer installeren). Verder wordt aangeraden om een muis met scrollwiel aan te schaffen.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer of laptop (met een muis) met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
Donderdag 21 januari 2021
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. F. (Floor) van Wulfften Palthe

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

F. (Floor) van Wulfften Palthe
Floor werkt als ontwerper aan de inrichting van de stad, het landschap én aan haar huis en tuin. Om ruimtelijke plannen te visualiseren, tekent zij in 2D en 3D met verscheidene softwareprogramma’s. Daarnaast begeleidt ze kinderen en volwassenen in het ontwikkelen van hun creatieve, digitale vaardigheden. Ze heeft haar opleiding bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam gevolgd, en ze heeft voor verschillende opdrachtgevers zoals Vista en de Gemeente Amsterdam gewerkt. Hierdoor heeft zij veel tekenervaring en ze kent SketchUp dan ook als haar broekzak. Ze heeft oog voor detail en esthetiek staat bij haar hoog in het vaandel. Door haar doortastendheid en behulpzaamheid krijg je altijd een antwoord op je vraag.