Online cursus 3D-tekenen met SketchUp - voor Beginners

Heb jij altijd al je eigen huis willen ontwerpen? Wil je uittesten hoe de nieuwe keuken of badkamer er uit komt te zien? Het programma SketchUp is een toegankelijk tekenprogramma dat onder andere wordt gebruikt in de meubelmakerij, de (interieur-, tuin-, landschaps-) architectuur en stedenbouw, en bijvoorbeeld voor game-design, 3D-printen of de filmindustrie.
In deze cursus leer je objecten en ruimtes in 3D te modelleren, zoals een salontafel, een keuken of een woonhuis. De focus ligt op de basisvaardigheden, zoals het modelleren van verschillende vormen en het ordenen van objecten. Verder ga je het model een bepaalde stijl geven, door het instellen van materialen, lijndiktes en lichtinval. Tenslotte leer je hoe je door je ontwerp heen kunt lopen en hoe je er een afbeelding van kunt maken. Iedere cursusavond krijg je uitleg en een demonstratie over een onderdeel van SketchUp, daarnaast is de cursus vraaggestuurd en werk je aan oefeningen of een eigen project.
De live online cursus is interactief en de sfeer van de online lessen is vergelijkbaar met een klassikale les. We zullen werken met SketchUp Free, gratis te gebruiken via een browser na het aanmaken van een account. Verder wordt het aangeraden om een muis met scrollwiel aan te schaffen. Enige computerervaring is vereist, zoals bestanden opslaan, bijlages uit emails openen, schermdelen in Zoom.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer of laptop (met een muis) met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Woensdag 22 september 2021
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. F. (Floor) van Wulfften Palthe

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

F. (Floor) van Wulfften Palthe
Floor werkt als ontwerper en tekenaar op het gebied van landschapsarchitectuur, stedenbouw, interieurarchitectuur, meubel- en productontwerp. Om ruimtelijke plannen te visualiseren, tekent zij in 2D en 3D met verscheidene softwareprogramma’s. Daarnaast begeleidt ze kinderen en volwassenen in het ontwikkelen van hun creatieve, digitale vaardigheden. Ze heeft haar opleiding bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam gevolgd, en ze werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals de Gemeente Amsterdam. Hierdoor heeft zij veel tekenervaring en ze kent SketchUp dan ook als haar broekzak. Ze heeft oog voor detail en esthetiek staat bij haar hoog in het vaandel. Door haar doortastendheid en behulpzaamheid krijg je altijd een antwoord op je vraag.