Bestellijst

Bestellijst

Online Basiscursus Fotografie met Praktijk op locatie

Cursuscode: 3200

*Nu met maar liefst 20% korting

Zet jij jouw camera ook nog steeds op ‘automaat’? En zien jouw foto’s er ook altijd anders uit dan je zou willen? In deze basiscursus leer je de technieken om de dingen vast te leggen zoals jij ze ziet. Meteen vanaf de eerste les brengen we het geleerde in de praktijk. We ontmoeten elkaar de 3e en 5e les in de praktijklessen op locatie buiten. Wil je dit liever niet ivm corona-risico, dan krijg je een duidelijke instructie voor thuis. De 6e les vindt plaats in een leslokaal (OBA Oosterdokskade, zaal 5.1) indien de corona-situatie dit toelaat.

Les 1: Inleiding in de fotografie en de basis van onze camera. Soorten camera’s, instellingen, de basisinstellingen (t en f, iso).
Les 2: Accenten leggen in jouw foto’s: diafragma (weinig en veel scherpte-diepte), sluitertijd (bevroren/bewogen).
Les 3: Praktijkles waarbij je dmv leuke opdrachten de theorie in de praktijk brengt.
Les 4: Bespreking foto’s. Objectieven en licht.
Les 5: Praktijkles waarbij je dmv leuke opdrachten kennis rondom licht, belichting, lichtmeting, flitsen oefent.
Les 6: Bespreking van de foto’s van de cursisten. Objectieven. Afsluiting.

• Je hebt het meest aan deze cursus met een digitale kleinbeeld spiegelreflexcamera, maar een compactcamera of zoekercamera met de mogelijkheid om de camera op 'M' te zetten volstaat ook.

Na deze cursus kunt u doorstromen naar de Vervolgcursus met Praktijk.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving. 
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Zaterdag 18 september 2021
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 249,00
Mw. M. (Marijke) Diel

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

10:15 - 12:45
Locatie: Zowel online als offline: zie cursusinformatie (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Marijke) Diel
Marijke Diel is in 1995 afgestudeerd aan de Koninklijk Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling Fotografische Vormgeving, gespecialiseerd in portretfotografie. Marijke werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf en maakt portretten bij redactionele verhalen, bedrijfsbladen en websites. Zij laat zich inspireren door de omgeving waarin haar modellen verkeren en hun persoonlijke verhaal. Marijke is ook thuis in andere vormen van fotografie. In haar kunstprojecten bijvoorbeeld houdt zij zich graag bezig met landschap. Marijke is een ervaren docente. Sinds 1999 werkt zij vanuit haar eigen praktijk maar ook voor andere organisaties, o.a. voor Fotogram/Fotoacademie. In 2014 heeft zij haar 1e graads docentschap behaald, het Bachelor of Fine Art and Design in Education. Zij ontwikkelt diverse cursussen en workshops. Marijke draagt haar kennis, creativiteit en plezier in het vak graag over. Deelnemers leren de basisprincipes, maar ook anders naar foto’s kijken om zo een eigen handschrift te ontwikkelen. Marijke’s werk bekijken? Zie www.marijkediel.nl