Bestellijst

Bestellijst

Online documentaire/reportage fotografie

Cursuscode: 7225
03
feb

*Nu met maar liefst 20% korting

Wil jij jouw verhaal vertellen in foto’s. Vind je het belangrijk dat je niet alleen mooie foto’s maakt, maar dat je ook daarmee jouw kijk op de wereld wil laten zien. Dan is deze documentaire/reportage fotografie workshop iets voor jou. Je hoeft echt niet ver van huis om die bijzondere serie te maken. De onderwerpen liggen bij jou om de hoek. Wat gaan we doen? We gaan samen kijken en onderzoeken wat jou raakt. Wat jou nieuwsgierig maakt. Wat voor jou belangrijk is om te laten zien. Hoe je dat op de juiste manier doet, hangt van jouw manier van kijken af en jouw eigen beeldtaal. Daarnaast leer je goed selecteren om tot een krachtige eindserie te komen. De cursus vindt plaats om de 2 weken en de 4e les is op locatie.

3 februari les 1: Wat is documentaire fotografie ten opzichte van reportage en journalistieke fotografie? We bekijken het werk van Nederlandse fotografen. In een brainstormsessie gaan we op zoek naar jouw onderwerp. Je krijgt een opdracht mee om jouw onderwerp verder te onderzoeken.
17 februari les 2: Aan de slag met een concept en stappenplan. Uitleg over het maken van een sterke serie waarin jij een samenhangend verhaal maakt. Daarnaast gaan we op zoek naar jouw beeldtaal.
3 maart les 3: Bespreken concept en stappenplan. Eerste gemaakte foto’s bespreken.
17 maart les 4:  Deze les is op locatie(niet online) Bespreken eerste ruime serie, samen reflecteren op elkaars werk
31 maart les 5: Bespreken selectie eerste foto’s voor de serie
14 april les 6: Presentatie eindserie

Voor wie:Je beheerst je camera goed. Je hebt voldoende tijd tussen de lessen door om aan de slag te gaan met jouw serie. Je hebt zin om een verhaal te vertellen in een serie waarin jouw eigen stijl sterk naar voren komt.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Woensdag 3 februari 2021
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 249,00
Mw. C. (Caro) Bonink

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:30
Locaties: Zowel online als offline: zie cursusinformatie, Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Caro) Bonink
Caro Bonink (1965) is stadsgeograaf en in 2003 afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam in de richting Journalistiek, Reportage en Portret. Zij is begonnen als fotojournalist bij Het Parool, heeft een aantal reportages met journalisten in het buitenland gemaakt en werkt nu voor verschillende tijdschriften en maatschappelijke organisaties. Haar onderwerp is de mens. Caro fotografeert mensen op zo’n manier dat ze in hun kracht staan. Met bestaand licht in een vertrouwde omgeving. Met oog voor het kwetsbare en de interactie. Haar liefde voor fotografie geeft zij graag door. Sinds haar afstuderen, geeft zij fotografieles in Amsterdam. Caro begeleidt elke cursist op zijn/haar eigen niveau. Zie haar werk: www.photocarobonink.nl