Bestellijst

Bestellijst

Basiscursus Zentangle

Cursuscode: 5361
24
mrt

Zentangle is een vorm van creatieve meditatie die weinig tijd en geld kost, nauwelijks ruimte inneemt en geen uitgesproken tekentalent vraagt, terwijl het je als mens heel veel oplevert: het is brandstof voor de ziel en een vaardigheid voor het leven. Zentangle neemt je mee naar een wereld van magie en ongekende mogelijkheden. Het werkt inspirerend, ontspannend en verjongend. En… zolang je maar een pen en papier binnen handbereik hebt, ben je overal tevreden! 

De Zentangle Methode is in 2003 ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts. Zentangle geeft puur plezier en innerlijke rust. Streepje voor streepje is alles mogelijk: van de meest simpele tot complex ogende patronen. Zentangle kweekt zelfvertrouwen. En plezier, innerlijke rust en zelfvertrouwen werken aanstekelijk! Fouten maken wordt gemakkelijk, want die zijn er niet in Zentangle. Piekeren over mooi of lelijk is verleden tijd: iedereen is artistiek – Zentangle is de manier om dat te uiten. 

De basiscursus Zentangle bestaat uit 5 sessies van 1,5 uur. Je maakt kennis met de 8 basisstappen van de Zentangle Methode en je krijgt je de basistechnieken aangereikt middels een aantal tangles die de Zentangle principes omvatten.De cursus is geschikt voor alle leeftijden. Er is geen voorkennis vereist. De kern van de Zentangle-methode is van het proces te genieten. Dit vraagt enige oefening en dit proces doorlopen we samen. Na afronding van de basiscursus ben je in staat om zelfstandig Zentangle kunst te creëren en de vruchten te plukken van deze vorm van creatieve meditatie. 

De cursusprijs is exclusief een basiskit van € 10,- De basiskit bestaat uit een linnen etuitje met Zentangle logo, een Micron 01 pen, een Zentanglepotlood, een doezelaar en 3 Zentangle tiles. Deze basiskit ontvang je tijdens de eerste les van de docent tegen contante betaling.

Schrijf je in
Woensdag 24 maart 2021
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 127,00
Mw. G. (Gwen) Mertens

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

19:00 - 20:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
G. (Gwen) Mertens
Na mijn studie Engelse Taal en Letterkunde aan de UvA heb ik mijn 1e graads onderwijsbevoegdheid behaald. Ruim 20 jaar heb ik met heel veel plezier met leerlingen in het Voortgezet Onderwijs gewerkt. In 2015 maakte ik kennis met Zentangle en ik was direct verkocht. Najaar 2019 heb ik mijn bevoegdheid behaald als Zentangle docent en sindsdien geef ik workshops. Deze vorm van creatieve meditatie heeft mij persoonlijk veel gebracht: plezier, voldoening en innerlijke rust. Lesgeven is mijn passie en ik vind het geweldig om nu niet alleen mijn liefde voor Engelse taal & literatuur te kunnen delen, maar ook voor Zentangle.