Online cursus De Favoriete Boekenclub

Gedurende vijf bijeenkomsten gaan we in select gezelschap ons in onze favoriete boeken verdiepen. Ben je nieuwsgierig, houd je van lezen en ben je in voor iets nieuws? Dan is deze cursus voor jou!

De eerste bijeenkomst ligt de nadruk op de kennismaking met de groep. We laten de gekozen boeken de revue passeren en brengen onze wensen voor de cursus in kaart. Mocht je nog geen favoriet boek hebben gekozen, dan is dit de avond dat we jou hierbij helpen.
De tweede avond verdiepen we ons verder in onze favoriete boeken. We kijken naar wat ze ons over onszelf vertellen. We zoeken naar waarden, overtuigingen, belemmerende gedachtes en affirmaties.
De derde avond hebben we de eerste ‘bonte avond’ met korte presentaties van cursisten. Daarna beantwoorden we vragen die opkomen en die ons verder brengen in het ontdekken van onze drijfveren. De vierde avond is de tweede bonte avond, zodat alle deelnemers hun gekozen boek kunnen presenteren en we genoeg tijd hebben voor vragen en verdieping.
Tijdens de laatste bijeenkomst maken we de vertaalslag naar ons eigen leven en hoe we de opgedane kennis in de toekomst kunnen toepassen. We sluiten de cursus feestelijk af met een concreet plan en een nieuwe leeslijst.

Voorkennis over persoonlijke ontwikkeling is niet vereist. Wel is het de bedoeling dat je zelf een lievelingsboek voor deze cursus uitkiest. Het kan een roman zijn of non-fictie. Een kinderboek of een biografie. In ieder geval een boek dat je op een bijzondere manier geraakt heeft en waar je graag iets over vertelt.

Na afloop van de cursus heb je jezelf op een verrassende manier beter leren kennen, waardoor je met een vernieuwde blik naar je leven kijkt. Bovendien heb je andere lezers ontmoet die je blik verruimen en je inspireren om eens iets anders te lezen dan je gewend bent.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Donderdag 21 januari 2021
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. A. (Anna) Molnar

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

A. (Anna) Molnar
Anna Molnár, Italianiste en Life Coach, is bij de VUA al enige tijd bekend als docente Italiaans. Daarnaast heeft ze haar eigen coaching praktijk opgericht uit de behoefte om mensen te laten opbloeien. Na een succesvolle studie Italiaans aan de Universiteit van Amsterdam, heeft Anna jarenlang voor de persafdeling van het Italiaans Bureau voor Toerisme (ENIT) te Amsterdam gewerkt. Ze heeft de Alumnikring voor Italianisten aan de UvA opgericht, heeft zowel aan de Volksuniversiteit Amsterdam als Delft enthousiaste cursisten de beginselen van het Italiaans onderwezen, en heeft vele jaren voor de Italiaanse Ambassade op de Consulaire afdeling te Den Haag gewerkt. Met veel passie voor taal en literatuur en een bevlogenheid om het beste uit mensen te halen, heeft ze in 2019 een life coaching methode ontwikkeld waarbij het favoriete boek als uitgangspunt dient. Aan de hand van het gekozen boek wordt gezocht naar waarden, overtuigingen, belemmerende gedachtes en affirmaties, zodat drempels op een weloverwogen manier getrotseerd kunnen worden en doelen uiteindelijk op een persoonlijke manier gehaald worden. “In onze vluchtige en oppervlakkige maatschappij zijn boeken een verademing en geven de gelegenheid om thema’s uit te diepen en jezelf beter te leren kennen, daarom heb ik ervoor gekozen om life coaching te combineren met boeken: ze weerspiegelen je ziel.” Anna Molnár (foto: Tessa Posthuma de Boer)