Bestellijst

Bestellijst

Cursus Cartoontekenen, Illustreren en Minimalistisch tekenen

Cursuscode: 7100
25
mrt

We maken elke week cartoons in andere stijlen!
Elke week oefenen we nieuwe beeldelementen om nieuwe cartoons te maken. 
In de klas kijken we ook regelmatig naar elkaars cartoons. 
Door het onderwijs  leer je vele details te zien.  
Met al deze beeldelementen en details  kun je na verloop van tijd een volwaardige cartoon maken.   

In de cursus oefenen we allerlei beeldelementen zoals typetjes en emoties,  de clou (grap) in een cartoon, gezichten en karikaturen, vorm en vormalliteratie,lijnvoering, minimalisme, absurdisme, lichaamshoudingen,perspectief in illustraties, decoratieve elementen zoals in sprookjes, en informatieve illustraties (conceptcartoons).

In korte en langere oefeningen maken we cartoons. We werken met meerdere verschillende materialen, zoals fineliner (tekenpen), potlood, kleurpotlood,stiften, ecoline, enz.
De cursus is zowel voor beginners als gevorderden. 
Het af en toe  kijken naar elkaars cartoons is sfeerverhogend en leerzaam. 

De cursusprijs is inclusief € 19,- cursusmateriaal (potloden, tekenpennen, fineliners, stiften, ecoline, kleurpotloden en nog wat specialistische dingen). Het materiaal krijg je tijdens de 1e les van de docent.

Schrijf je in
Donderdag 25 maart 2021
10 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 439,00
Dhr. E. (Eric) Simons

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

19:00 - 21:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Eric) Simons
In 1995 ben ik afgestuurd op de Academie Beeldende Vorming in Tilburg. Afstudeerrichting Tekenen, Schilderen. Na jaren als beeldend kunstenaar te hebben gewerkt in het maken van illustraties, schilderijen en tekeningen ben ik op een gegeven moment les gaan geven in cartoontekenen.In 2016 ben ik de Cartoonacademy begonnen en heb ik er fulltime mijn werk van gemaakt om les te geven in Cartoontekenen en Illustreren, en dit steeds verder verdiept en uitgewerkt. De lessen in tekenen, cartoontekenen, illustreren en minimalistisch tekenen geef ik aan kunststudenten,in het volwassenenonderwijs, op scholen, een enkele keer in een museum, op bedrijfsuitjes en op feesten. www.cartoonacademy.eu