Your cart

Your cart

Online Cursus Cartoontekenen, Illustreren en Minimalistisch tekenen

Course code: 7100

We maken elke week cartoons in andere stijlen!
Elke week oefenen we nieuwe beeldelementen om nieuwe cartoons te maken. 
In de klas kijken we ook regelmatig naar elkaars cartoons. 
Door het onderwijs  leer je vele details te zien.  
Met al deze beeldelementen en details  kun je na verloop van tijd een volwaardige cartoon maken.   

In de cursus oefenen we allerlei beeldelementen zoals typetjes en emoties,  de clou (grap) in een cartoon, gezichten en karikaturen, vorm en vormalliteratie,lijnvoering, minimalisme, absurdisme, lichaamshoudingen,perspectief in illustraties, decoratieve elementen zoals in sprookjes, en informatieve illustraties (conceptcartoons).

In korte en langere oefeningen maken we cartoons. We werken met meerdere verschillende materialen, zoals fineliner (tekenpen), potlood, kleurpotlood en stiften.
De cursus is zowel voor beginners als gevorderden. 
Het af en toe kijken naar elkaars cartoons is sfeerverhogend en leerzaam. 

De cursusprijs is exclusief cursusmateriaal. Het materiaal dat je nodig hebt is een potlood (eventueel een hard en zacht potlood, maar 1 potlood is ook goed) , een fineliner (eventueel een hele dunne, 0.1 en een dikkere, 0.5. Maar 1 fineliner is ook goed.), viltstiften en kleurpotloden.
(Evt. ook ecoline, dat bespreekt de docent nog in de eerste les)

Thursday March 25, 2021
10 lessons of 2,5 hrs start time 19:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 395,00
Tutor: Mr. E. (Eric) Simons

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:30
Location: Online cursus, niet op locatie (click here for address details)
E. (Eric) Simons
In 1995 ben ik afgestuurd op de Academie Beeldende Vorming in Tilburg. Afstudeerrichting Tekenen, Schilderen. Na jaren als beeldend kunstenaar te hebben gewerkt in het maken van illustraties, schilderijen en tekeningen ben ik op een gegeven moment les gaan geven in cartoontekenen.In 2016 ben ik de Cartoonacademy begonnen en heb ik er fulltime mijn werk van gemaakt om les te geven in Cartoontekenen en Illustreren, en dit steeds verder verdiept en uitgewerkt. De lessen in tekenen, cartoontekenen, illustreren en minimalistisch tekenen geef ik aan kunststudenten,in het volwassenenonderwijs, op scholen, een enkele keer in een museum, op bedrijfsuitjes en op feesten. www.cartoonacademy.eu