Bestellijst

Bestellijst

Urban Sketching (reis)verslag

Cursuscode: 3108

Zoals bijna geen ander medium kan een zelf getekend schetsboek dat je op vakantie of gewoon thuis hebt gemaakt, jaren later herinneringen oproepen. Als je bladert door je schetsen die bv. aan het strand zijn ontstaan, heb je ineens weer het geluid van de zee in je oren, ruik je het zeewier en proef je de zilte zeelucht. 

Maar hoe begin je? 
Hoe verlies je de onzekerheid om je tekenmateriaal op straat, aan het strand of in het café uit te pakken en de eerste lijnen op het papier te zetten? Wat is het juiste papierformaat, het passende schetsboek en hoe voeg je tekst, verf, collages, kleur eraan toe? 
 

Tijdens deze workshop leer je hoe je een schetsboek opzet, bewerkt, het lay-out vormgeeft maar natuurlijk ook hoe je een tekening maakt door gebruik van potlood, fineliners, aquarel en bolpenDe stad Amsterdam, in dit geval de Staatsliedenbuurt, met al zijn facetten leent zich er uitstekend voorDat alles onder het genot van een heerlijk glas wijn (of fris), zodat je je nog steeds op vakantie voelt. De workshop vindt op vier maandagen plaats in wijnwinkel De Wijnrank/ AWWIJN. We werken aan grote tafels in de winkel en met mooi weer natuurlijk ook buiten. 

Maandag 13 september 2021
4 lessen van 3 uur aanvangstijd 15:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 210,00
Mw. S. (Stephanie ) Rhode

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

15:00 - 18:00
Locatie: AW WIJN, Fannius Scholtenstraat 56, Amsterdam (klik hier voor de adresgegevens)
S. (Stephanie ) Rhode
Na mijn studie aan de kunstacademie ArtEZ AKI in Enschede ben ik als beeldend kunstenaar begonnen in een klein atelier in het oude centrum van Amsterdam. Ondertussen werk ik al jaren in de kunst op het gebied monumentale vormgeving, projectachtige kunstwerken met een tijdelijk karakter. Mijn schetsboek heb ik altijd bij me en ik leg bijna dagelijks mijn ideeën vast. Maar vaak ook wat ik om me heen zie en interessant vind. Tijdens mijn reizen en mijn verblijf in het buitenland pak ik in plaats van de camera pen en papier en leg alle indrukken vast. Naast mijn beroep als kunstenaar geef ik workshops voor volwassenen en kinderen. www.stephanierhode.nl