Bestellijst

Bestellijst

Urban Sketching: Tekenen in de stad & in de natuur

Cursuscode: 3110
02
okt

Tekenen op vakantie, tijdens een stedentrip of gewoon thuis. Urban Sketching leeft niet alleen onder kunstenaars. Deze beweging is in 2007 in Seattle ontstaan en inmiddels zijn er wereldwijd duizenden mensen op deze manier bezig met het vastleggen van hun dagelijkse leven overal ter wereld in steden, de natuur en op reis. De tekeningen zijn een soort verslag van dat wat je alledaags ziet en meemaakt. Meestal wordt in tekenboeken schetsmatig getekend, geaquarelleerd en /of met collages gewerkt. Al die technieken komen tijdens mijn workshop aan bod. We gaan niet alleen in het centrum van Amsterdam tekenen maar ook in het Amsterdamse Bos.

De wereldberoemde kunstenaar David Hockney tekent regelmatig en graag buiten. Hij haalt veel inspiratie uit de natuur en hij gebruikt felle kleuren en experimenteert met perspectief. Tijdens mijn workshop besteden we ook hier aandacht aan.

De lessen zijn zo ingericht dat elke cursist, zowel beginner als gevorderd, kan deelnemen. Schrijf je in voor de workshop, leer hoe je je eigen schetsboek kunt creëren en met welke technieken je kunt werken.

De workshop bestaat uit 4 delen:
- Hoe leer je de essentie op papier te zetten en wat laat je weg? 
- Werken met licht en donker, met voorgrond en achtergrond.
- Ruimtelijk tekenen, eerste kennismaking met perspectivisch tekenen.
- Slim omgaan met kleuraccenten in je tekening/ sketch.

Materiaal:
Neem een balpen (of vulpen of fineliner), een potlood en 2 kleurpotloden plus puntenslijper mee. Als je een tekenboek of tekenblok hebt, neem deze dan ook mee, tijdens de workshop geef ik uitleg over schetsboeken en materiaal dat je voor Urban Skeching nodig hebt. Voor de eerste les is er voldoende tekenmateriaal.

Verzamelpunten:
1e les: Grand Café de Bosbaan | Bosbaan 4, Amstelveen
2e les : ‘Museum Ons’ Lieve Heer op Solder’ | Oudezijds Voorburgwal 38, Amstredam
3e les: Geitenboerderij Ridammerhoeve (in het Amsterdamse Bos) | Nieuwe Meerlaan 4, Amstelveen
4e les: EYE Filmmuseum | IJpromenade 1,  Amsterdam

 

 

Schrijf je in
Zaterdag 2 oktober 2021
4 lessen van 4 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 275,00
Mw. S. (Stephanie ) Rhode

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

09:30 - 13:30
Locaties: Amsterdamse Bos: Restaurant de Bosbaan, Bosbaan 4 Amstelveen, Ons Lieve Heer op Solder, Oudezijds Voorburgwal 38, Amsterdamse Bos: Geitenboerderij Ridammerhoeve, Nieuwe Meerlaan 4 Amstelveen, EYE Filmmuseum, IJpromenade 1 (klik hier voor de adresgegevens)
S. (Stephanie ) Rhode
Na mijn studie aan de kunstacademie ArtEZ AKI in Enschede ben ik als beeldend kunstenaar begonnen in een klein atelier in het oude centrum van Amsterdam. Ondertussen werk ik al jaren in de kunst op het gebied monumentale vormgeving, projectachtige kunstwerken met een tijdelijk karakter. Mijn schetsboek heb ik altijd bij me en ik leg bijna dagelijks mijn ideeën vast. Maar vaak ook wat ik om me heen zie en interessant vind. Tijdens mijn reizen en mijn verblijf in het buitenland pak ik in plaats van de camera pen en papier en leg alle indrukken vast. Naast mijn beroep als kunstenaar geef ik workshops voor volwassenen en kinderen. www.stephanierhode.nl