Bestellijst

Bestellijst

Talen

Talen

Wil je een taal leren? Volksuniversiteit Amsterdam biedt zeventien taalcursussen, in elk gewenst studietempo op elk gewenst niveau. Ervaar daarbij ook hoe het is om samen met anderen een taal te leren. Click op de taal van je keuze, van A(rabisch) tot Z(weeds). Leer lezen, schrijven, spreken en luisteren in een nieuwe taal. Of duik er dieper in door deel te nemen aan een conversatiecursus. Ben je al verder gevorderd, dan kun je ook kiezen voor een literatuurcursus. In mei start een nieuw talenblok. Voor de cursussen op niveau I heb je geen voorkennis nodig. Je kunt je meteen inschrijven via deze website. Wil je op een hoger niveau instappen, kom dan langs op een van de gratis spreekuren op het Javaplein 2 (vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam). Je kunt dan overleggen met de docent welke taalcursus bij je past. Uiteraard hoef je niet langs te komen als je afgelopen seizoen al een taalcursus bij ons of hebt gedaan of als je een duidelijk advies van een andere taalaanbieder hebt gekregen. Kijk hier voor de data en tijden van de spreekuren. In de beschrijvingen lees je op welk niveau je na de cursus zit. We gebruiken daarvoor de niveaus van het Europees Referentiekader (ERK). 

Welke taal kies jij?

Arabisch

Arabisch

Het Arabisch kent vele dialecten. Bij ons kun je kiezen voor cursussen Marokkaans en Egyptisch-Arabisch, op verschillende niveaus. Of leer je liever Modern Standaard Arabisch? In de laatstgenoemde cursus leer je ook echt lezen en schrijven en kun je je uiteindelijk overal in de Arabische wereld verstaanbaar maken. 

Chinees

Chinees

Is Chinees (Mandarijn) de moeilijkste taal om te leren? Met doorzettingsvermogen moet het lukken. Chinees is de meest gesproken taal ter wereld, dus er gaat een enorme wereld voor je open. Kies voor een cursus waarin je de Chinese karakters leert of voor een conversatiecursus.

Duits

Duits

Voor degenen die halverwege een Duitse zin tóch weer switchen naar de eigen taal: opfris- en vervolgcursussen Duits! We hebben een cursus voor als je net begint en een voor als je wat meer fortgeschritten bent.

Engels

Engels

Wil je in het Engels een foutloze mail versturen, een toerist de weg wijzen of moet je een zakenpartner te woord staan? Na het volgen van een cursus Engels, staat niets je meer in de weg. Als je de beginnerscursus doorloopt, ben je in staat een Engelse ober te woord te staan. Maar ook als je een Cambridge-certificaat wilt halen ben je bij ons aan het juiste adres.

Frans

Frans

Is je school-Frans wat weggezakt of heb je het zelfs nooit gehad? Heb je het al aardig onder de knie en wil je nog beter worden? Onze cursussen Frans zijn er voor elk niveau en elk tempo. We hebben ook doelgerichte conversatiecursussen. En voor gretige lezers is er in het najaar een Cours de littérature.

Grieks

Grieks

Met onze cursussen Grieks I en II wordt je vakantie volgend jaar nog veel leuker. We behandelen ook de Griekse cultuur, zodat de taal nog veel meer gaat leven.

Indonesisch

Indonesisch

Amper, pienter en bakkeleien; zonder dat je het weet spreek je al een aardig woordje Indonesisch. Spreek je al wat Indonesisch? Kies een cursus voor gevorderden. We hebben cursussen Indonesisch op veel verschillende niveaus.

Italiaans

Italiaans

Je kunt je voor de cursus Italiaans voor beginners inschrijven als je nog geen tot weinig kennis hebt van het Italiaans. Ook zijn er cursussen voor gevorderden. 

Ivriet / Hebreeuws

Ivriet / Hebreeuws

In onze cursussen Ivriet leer je lezen en schrijven, maar de spreekvaardigheid staat voorop. Maak deze taal je eigen en kom tegelijkertijd veel te weten over de geschiedenis van Israël. Hoe kwam deze dode taal weer tot leven?

Japans

Japans

Japans onmogelijk te leren? Nee, hoor! Aan het eind van de beginnerscursus heb je genoeg woorden en zinnen onder de knie om iedereen te verbazen. Oók mogelijkheden voor gevorderden.

Latijn

Latijn

Tijdens de cursussen Latijn leer je de beginselen van de grammatica. Omdat het Latijn innig verstrengeld is met de geschiedenis van het Romeinse Rijk gaan we uitgebreid in op de geschiedenis, cultuur en mythologie van de Romeinen. 

Nederlands

Nederlands

Ben je op zoek naar inspirerende schrijfopdrachten? Dan is onze Basiscursus Creatief Schrijven iets voor jou. In acht lessen leer je waar je inspiratie vandaan kunt halen en experimenteer je met diverse tekstvormen.

Portugees

Portugees

Leer het prachtige, zangerige Portugees. Af en toe kijken we naar het Portugees van de Portugees- sprekende landen in Afrika en in Brazilië. Verschillende niveaus beschikbaar.

Russisch

Russisch

Heeft het Russisch voor jou ook zo'n verleidelijke klank? Kies voor een beginnerscursus, een cursus voor gevorderden of een conversatiecursus.

Spaans

Spaans

Wil je je in deze wereldtaal verdiepen en ook de Spaanse cultuur leren kennen? Bij ons vind je de cursus op het niveau en in het tempo dat bij je past.

Turks

Turks

Turks is een compleet andere taal dan je gewend bent, met lange samenstellingen. Tijdens de cursussen Turks leer je spreken, verstaan, lezen en schrijven. Volksuniversiteit Amsterdam organiseert cursussen Turks zowel voor beginners als voor gevorderden. 

Zweeds

Zweeds

Als je Zweeds spreekt, dring je pas echt door tot de Zweedse cultuur. Ontdek de Scandinaviër in jezelf met onze beginnerscursus of spijker je kennis bij met een van de vervolgcursussen of de conversatiecursus.

'Taal is zuurstof.' (Drs. P)
Wist je dat Volksuniversiteit Amsterdam de grootste aanbieder van taalcursussen voor groepen is? Wilde je altijd al een vreemde taal onder de knie krijgen, dan ben je bij ons aan het goede adres. Zit de taal van jouw keuze er niet bij? Of past een cursus niet in jouw agenda? Vertel het ons, dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden.