Bestellijst

Bestellijst

Talen

Talen

Wil je een taal leren? Volksuniversiteit Amsterdam biedt een ruim aanbod aan taalcursussen: offline en online. Kies uit 21 talen, van A(rabisch) tot Z(weeds), op vele niveaus, van beginners tot gevorderden.

Leer lezen, schrijven, spreken en luisteren in een nieuwe taal. Of duik er dieper in door deel te nemen aan een conversatiecursus. Ervaar daarbij ook hoe het is om samen met anderen een taal te leren.

Volksuniversiteit Amsterdam werkt met het Europees Referentiekader (ERK). Zo weet je altijd op welk taalniveau je een cursus volgt (dit geldt bijna voor alle talen).

Voor de cursussen op niveau I heb je geen voorkennis nodig. Je kunt je direct inschrijven via deze website. Wil je op een hoger niveau instappen en weet je niet precies wat je taalniveau is? Kijk dan hier

Alle online taalcursussen worden met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

Welke taal kies jij in 2020?

Arabisch

Arabisch

Het Arabisch kent vele dialecten. Bij ons kun je kiezen voor cursussen Marokkaans, Modern Standaard Arabisch of Egyptisch offline en online op verschillede niveaus. In deze cursussen leer je ook echt lezen en schrijven en kun je je uiteindelijk overal in de Arabische wereld verstaanbaar maken. De online interactieve cursussen Arabisch worden dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

 

De cursussen Arabisch zijn onderverdeeld in:
- Marokkaans
- Modern Standaard Arabisch
- Egyptisch-Arabisch

Chinees

Chinees

Is Chinees (Mandarijn) de moeilijkste taal om te leren? Met doorzettingsvermogen moet het lukken. Chinees is de meest gesproken taal ter wereld, dus er gaat een enorme wereld voor je open. Er zijn cursussen Chinees op verschillende niveaus, zowel overdag als ’s avonds, offline en online. De online interactieve cursussen worden dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden. Kies de cursus Chinees die bij je past.

Duits

Duits

Baal je er ook van dat je in gesprek met Duitsers moet switchen naar het Engels? Doe mee aan onze praktische cursussen en leer de mooie en rijke taal van onze buren. Er zijn cursussen op verschillende niveaus, zowel overdag als ’s avonds, offline en online. De online interactieve cursussen Duits worden dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

Engels

Engels

Wil je in het Engels een foutloze mail versturen, een toerist de weg wijzen of moet je een zakenpartner te woord staan? Na het volgen van een cursus Engels, offline of online staat niets je meer in de weg. Als je de beginnerscursus doorloopt, ben je in staat een Engelse ober te woord te staan. Maar ook als je een Cambridge-certificaat wilt halen ben je bij ons aan het juiste adres.

De online interactieve cursussen Engels worden dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

De cursussen Engels zijn onderverdeeld in:
- Engels voor Nederlandstaligen
- English for everyone
- Conversation
- Business English
- Workshops
- Cambridge English
- Online privé taalcursus Engels

Frans

Frans

Is je school-Frans wat weggezakt of heb je het zelfs nooit gehad? Heb je het al aardig onder de knie en wil je nog beter worden? Onze cursussen Frans offline of online zijn er voor elk niveau en elk tempo. We hebben ook doelgerichte conversatiecursussen. En voor gretige lezers is er in het najaar een Cours de littérature.

De online interactieve cursussen Frans worden dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

De cursussen Frans zijn onderverdeeld in:
- Frans voor beginners
- Frans voor halfgevorderden
- Frans voor gevorderden
- Frans voor vergevorderden

Gebarentaal

Gebarentaal

Iedereen is welkom bij onze workshop gebarentaal. Het is een introductiecursus waarin je enkele gebaren leert en meer te weten komt over de achtergronden van gebarentaal. 

Hongaars

Hongaars

Het Hongaars (magyar, magyarul, magyar nyelv) is de officiële taal van Hongarije en daarnaast de taal van de Hongaarse minderheden in de omringende landen. De taal heeft nu in totaal ongeveer 14,5 miljoen sprekers, waarvan 9,9 miljoen in Hongarije. Het is daarmee, na het Turks, de grootste taal in Europa die niet tot de Indo-Europese talen behoort.

Indonesisch

Indonesisch

Amper, pienter en bakkeleien; zonder dat je het weet spreek je al een aardig woordje Indonesisch. Spreek je al wat Indonesisch? Kies een cursus voor gevorderden. We hebben cursussen Indonesisch op veel verschillende niveaus, offline en online.

De online interactieve cursussen worden dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

Italiaans

Italiaans

Leer of verbeter je Italiaans! Je kunt je voor de cursus Italiaans voor beginners inschrijven als je nog geen tot weinig kennis hebt van het Italiaans. Ook zijn er cursussen voor gevorderden. Je kunt kiezen uit offline of online cursussen Italiaans.

De online interactieve cursussen worden dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

De cursussen Italiaans zijn onderverdeeld in:
- Italiaans voor beginners
- Italiaans voor gevorderden
- Italiaans voor vergevorderden

Ivriet / Hebreeuws

Ivriet / Hebreeuws

In onze cursussen Ivriet leer je lezen en schrijven, maar de spreekvaardigheid staat voorop. Maak deze taal je eigen en kom tegelijkertijd veel te weten over de geschiedenis van Israël. Hoe kwam deze dode taal weer tot leven?

De cursussen Ivriet/Hebreeuws worden online interactief gegeven in virtual classroom met 20% korting.

Japans

Japans

Japans onmogelijk te leren? Nee, hoor! Aan het eind van de beginnerscursus heb je genoeg woorden en zinnen onder de knie om iedereen te verbazen. Oók mogelijkheden voor gevorderden. Kies de online cursus Japans die bij je past.

De online interactieve cursussen Japans worden dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

Online cursus Japans Halfgevorde... 10 x op Ma. 28-09-2020 20:15 - 21:45
Koreaans

Koreaans

Annyeonghaseyo? Zo zeg je hallo in het Koreaans. Klinkt moeilijk? Helemaal niet! Wist je namelijk dat het Koreaanse schrift juist het makkelijkste schrift ter wereld is? Na deze cursus kun je alles in het Koreaans lezen, en begrijp je simpele zinnen. Noord- en Zuid-Korea gebruiken dezelfde taal, met alleen een klein verschil in accent. Wil jij deze taal beter leren kennen en ook nog wat leren over de cultuur? Schrijf je dan snel in voor de online Cursus Koreaans Beginners 1.

De online interactieve cursussen Koreaans worden dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

Latijn

Latijn

Tijdens onze online cursus Latijn leer je de beginselen van de grammatica. Omdat het Latijn innig verstrengeld is met de geschiedenis van het Romeinse Rijk gaan we uitgebreid in op de geschiedenis, cultuur en mythologie van de Romeinen. 

De online interactieve cursus Latijn wordt dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

Noors

Noors

Net als Duits lijkt Noors makkelijk om te leren. Immers, 'huis' is 'hus', 'woensdag' is 'onsdag' en 'schip' is 'skip'.
Maar vergis je niet, want het Noorse 'straks' betekent 'nu meteen' en 'gammel' staat voor 'oud'
en in een 'bil' neem je deel aan het verkeer. Alle gekheid op een stokje, Noors leren is leuk en echt niet moeilijk.
Na een cursusseizoen kun je je als toerist of op familiebezoek in Noorwegen een best beetje redden.

Perzisch-Farsi

Perzisch-Farsi

Perzisch is een Indo-Europese taal met een vrij makkelijke grammatica. Meer dan 110 miljoen spreken Perzisch. De meesten daarvan bevinden zich in Iran, Tadzjikistan, Afghanistan, Oezbekistan en in mindere mate in Republiek Azerbeidzjan, Bahrein, en Irak. Leer Perzisch online!

 

Pools

Pools

Dzień dobry! Ongeveer 45 miljoenen mensen wereldwijd groeten elkaar dagelijks op deze manier, waaronder bijna 200.000 inwoners van Nederland. De Poolse taal, geschreven met vertrouwd Latijns schrift, is een van de belangrijksten in Centraal Europa, en wordt ook gesproken in de buurlanden.

De online interactieve cursussen worden dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.


Portugees

Portugees

Leer het prachtige, zangerige Portugees. Af en toe kijken we naar het Portugees van de Portugees- sprekende landen in Afrika en in Brazilië. Verschillende niveaus beschikbaar.

Roemeens

Roemeens

Het Roemeens (in de taal zelf: limba română, of română) is een Romaanse taal die gesproken wordt in Roemenië, Moldavië en Vojvodina. Het Roemeens is de belangrijkste vertegenwoordiger van het Balkanromaans, dat verder de talen van verschillende groepen Vlachen op de Balkan omvat. Deze worden als dialecten van het Roemeens beschouwd. Ongeveer 25 miljoen mensen hebben het Roemeens als moedertaal. Het Roemeens wordt gebruikt in een aantal organisaties, waaronder de Latijnse Unie.

De online interactieve cursus Roemeens wordt dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

Russisch

Russisch

Heeft het Russisch voor jou ook zo'n verleidelijke klank? Kies voor een beginnerscursus, een cursus voor gevorderden of voor vergevorderden.

Spaans

Spaans

Wil je je in deze wereldtaal verdiepen en ook de Spaanse cultuur leren kennen? Bij ons vind je de cursus op het niveau en in het tempo dat bij je past.

Online Cursus Spaans Halfgevorde... 10 x op Ma. 05-10-2020 19:45 - 21:30
Online Cursus Spaans Beginners 1... 7 x op Di. 03-11-2020 10:00 - 12:30
Online Cursus Spaans Beginners 1... 7 x op Do. 05-11-2020 13:30 - 16:00
Swahili

Swahili

Leer Swahili door een interactieve online cursus te volgen! Het Swahili (Swahili: Kiswahili) is een Afrikaanse taal die vooral in Oost-Afrika gesproken wordt door ongeveer 50 miljoen mensen. In Tanzania en Kenia is het Swahili, naast het Engels, een officiële voertaal. Ook in Oeganda, Burundi, Rwanda, het oosten van Congo-Kinshasa en het noorden van Malawi en Mozambique wordt Swahili gesproken.

Turks

Turks

Turks is een compleet andere taal dan je gewend bent, met lange samenstellingen. Tijdens de cursussen Turks leer je spreken, verstaan, lezen en schrijven. Volksuniversiteit Amsterdam organiseert cursussen Turks zowel voor beginners als voor gevorderden. 

Zweeds

Zweeds

Als je Zweeds spreekt, dring je pas echt door tot de Zweedse cultuur. Ontdek de Scandinaviër in jezelf met onze beginnerscursus of spijker je kennis bij met een van de vervolgcursussen.

De online interactieve beginnerscursus Zweeds wordt dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

Cursus Zweeds Gevorderden 2 (A2+... 12 x op Di. 19-01-2021 18:30 - 20:00
Cursus Zweeds Gevorderden 3 (B1-... 12 x op Di. 19-01-2021 20:15 - 21:45
Cursus Zweeds Halfgevorderden 1... 12 x op Wo. 20-01-2021 18:30 - 20:00
Cursus Zweeds Halfgevorderden 2... 12 x op Wo. 20-01-2021 20:15 - 21:45
Online cursus Zweeds Beginners 2... 12 x op Do. 21-01-2021 9:30 - 11:00

Interactieve online taalcursussen met 20% korting

De online interactieve cursussen worden dit najaar met een aantrekkelijke korting van 20% aangeboden.

De online taalcursussen hebben hetzelfde programma als de klassikale offline taalcursussen. Het enige verschil met onze reguliere taalcursussen is dat de lessen online in de virtuele lesomgeving plaatsvinden.

We maken gebruik van een prachtig online platform. De online virtual classrooms bieden een gemakkelijke en intuïtieve leeromgeving. Het contact met de docent en medecursisten en de sfeer van de lessen is vergelijkbaar met een klassikale les.

Taalcursussen in Amsterdam en online

Wist je dat Volksuniversiteit Amsterdam de grootste aanbieder van taalcursussen voor groepen is? Wilde je altijd al een vreemde taal onder de knie krijgen, dan ben je bij ons aan het goede adres. We organiseren taalcursussen in maar liefst 21 talen, op locatie en online. Kies de taalcursus die bij je past!