Cursus Modern Standaard Arabisch 1

Een Marokkaan spreekt een heel ander Arabisch dan een Egyptenaar. Maar het mooie is: ze lezen wel hetzelfde. Dat komt omdat de hele Arabische wereld voor geschreven taal het Modern Standaard Arabisch (MSA) gebruikt. In deze cursus leer je de beginselen van deze prachtige taal die teruggaat op het klassiek Arabisch van de Koran. Je leert het alfabet en de beginselen van de grammatica. Aan het eind kun je simpele teksten lezen. Als je MSA eenmaal een beetje beheerst is het relatief makkelijk om een Arabisch dialect te leren.

• Boeken: Arabisch voor beginners, deel 1 (incl. cd), Ed. de Moor, Ankie van Pel (geheel herziene druk), ISBN9789046905067, Coutinho, € 33,50 en de bijbehorende Basiswoordenlijst Arabisch, ISBN 9789046901748, € 25,-. Koop je boek hier.

Dinsdag 24 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. A. (Ankie) van Pel
Boeken: Arabisch voor beginners deel 1, Basiswoordenlijst Arabisch (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
drs. A. (Ankie) van Pel
Ankie van Pel (Amsterdam 1955) is Arabist en studeerde Arabische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was als docent Arabisch verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2002 verzorgt zij voor de Volksuniversiteit Amsterdam met veel enthousiasme de cursussen Modern Standaard Arabisch en Marokkaans-Arabisch. Haar interesse voor de Arabische taal is in Marokko ontstaan, waar zij zo'n tien jaar met zeer veel plezier gewoond en gewerkt heeft. Arabisch vergelijkt zij met een rijk gevulde 'keuken' en in haar cursussen wordt het 'koken' geleerd om de taalstructuren en de bloemrijke inhoud te kunnen doorgronden en te leren appreciëren. Daarnaast is zij werkzaam als zelfstandige o.a. op het gebied van de interculturele communicatie en taalanalyse en heeft zij een gevestigde les- en vertaalpraktijk. Tevens is zij auteur van diverse lesboeken over de Arabische grammatica en het Marokkaans-Arabische dialect (Coutinho/Bussum).