Your cart

Your cart

Cursus Egyptisch Beginners 1

Course code: 6106

Egyptisch-Arabisch is het belangrijkste dialect in de Arabische wereld. Dat komt onder meer door de grote populariteit van Egyptische films. Deze cursus draait om het voeren van eenvoudige gesprekken. Jouw sleutel tot een taalgebied met meer dan 50 miljoen moedertaalsprekers!

• Boek: Kalaam Masri, Leer- en Werkboek deel 1. D. Gamal en M. Bosman. Brave New Books, ISBN 9789402165692, € 27,75. Koop je boek hier.

Vrijdag 24 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 245,00
Mw. drs. A. (Ankie) van Pel
Boek: Kalaam Masri Leer- en Werkboek deel 1 (klik hier voor meer informatie)
11:15 - 12:45
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
drs. A. (Ankie) van Pel
Ankie van Pel (Amsterdam 1955) is Arabist en studeerde Arabische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was als docent Arabisch verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2002 verzorgt zij voor de Volksuniversiteit Amsterdam met veel enthousiasme de cursussen Modern Standaard Arabisch en Marokkaans-Arabisch. Haar interesse voor de Arabische taal is in Marokko ontstaan, waar zij zo'n tien jaar met zeer veel plezier gewoond en gewerkt heeft. Arabisch vergelijkt zij met een rijk gevulde 'keuken' en in haar cursussen wordt het 'koken' geleerd om de taalstructuren en de bloemrijke inhoud te kunnen doorgronden en te leren appreciëren. Daarnaast is zij werkzaam als zelfstandige o.a. op het gebied van de interculturele communicatie en taalanalyse en heeft zij een gevestigde les- en vertaalpraktijk. Tevens is zij auteur van diverse lesboeken over de Arabische grammatica en het Marokkaans-Arabische dialect (Coutinho/Bussum).