Online Introductie Cursus Modern Standaard Arabisch 1

jul

Het doel van deze korte cursus is om kennis te maken met de Arabische taal. Je leert het alfabet ontcijferen en aan het eind van deze cursus kun je zelf al woordjes en korte zinnetjes schrijven en lezen. Maar dat is niet alles! Je maakt ook kennis met de structuur van het Arabisch en enkele grammaticale basisbegrippen. Daarnaast worden begroeten en afscheid nemen geoefend. De lessen zijn gevarieerd en worden afgewisseld met audiovisueel lesmateriaal en extra opdrachten.

Lijkt het je leuk en uitdagend?  Dan kun je na deze lessen verder gaan met de reguliere cursus in MSA1 die van start gaat in september.

• Boeken: Arabisch voor beginners, deel 1 (incl. cd), Ed. de Moor, Ankie van Pel (8e druk 2015), ISBN9789046905067, Coutinho, € 33,50  Koop je boek hier.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Dinsdag 7 juli 2020
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. A. (Ankie) van Pel
Boek: Arabisch voor beginners deel 1 (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je laat inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je toch een uitnodiging voor de eerste les krijgt, soms lukt dat nog, soms niet omdat we niet 24/7 aan het werk zijn.

drs. A. (Ankie) van Pel
Ankie van Pel (Amsterdam 1955) is Arabist en studeerde Arabische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was als docent Arabisch verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2002 verzorgt zij voor de Volksuniversiteit Amsterdam met veel enthousiasme de cursussen Modern Standaard Arabisch en Marokkaans-Arabisch. Haar interesse voor de Arabische taal is in Marokko ontstaan, waar zij zo'n tien jaar met zeer veel plezier gewoond en gewerkt heeft. Arabisch vergelijkt zij met een rijk gevulde 'keuken' en in haar cursussen wordt het 'koken' geleerd om de taalstructuren en de bloemrijke inhoud te kunnen doorgronden en te leren appreciëren. Daarnaast is zij werkzaam als zelfstandige o.a. op het gebied van de interculturele communicatie en taalanalyse en heeft zij een gevestigde les- en vertaalpraktijk. Tevens is zij auteur van diverse lesboeken over de Arabische grammatica en het Marokkaans-Arabische dialect (Coutinho/Bussum).