Online cursus Marokkaans Beginners 1

In deze beginnerscursus maak je kennis met het Marokkaans-Arabisch of kortweg, Marokkaans.
Luisteren en spreken staan centraal en worden geoefend rond alledaagse thema’s. Je leert de beginselen van de grammatica en bouwt voldoende woordenschat op om een simpel gesprekje te kunnen voeren. Daarnaast komen achtergronden van de taal én culturele aspecten van Marokko aan bod.

• Boek: Basiscursus Marokkaans Arabisch, triq s-salama!, 2de druk 2016, A. van Pel, ISBN 978 9046 904 961, Coutinho, € 37,50. Koop je boek hier.
Boek: Pocketwoordenboek Marokkaans-Nederlands, 1e druk 2020, Van Dale, ISBN 9789460775574, €10,99
Boek: Pocketwoordenboek Nederlands-Marokkaans, 1e druk 2020, Van Dale, ISBN 9789460775567, €10,99

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Dinsdag 14 september 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. A. (Ankie) van Pel
Boeken: Basiscursus Marokkaans Arabisch, triq s-salama!, 2e druk 2016, Pocketwoordenboek Marokkaans-Nederlands, Pocketwoordenboek Nederlands-Marokkaans (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

De boeken zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. De prijzen van de boeken zijn onder voorbehoud.

drs. A. (Ankie) van Pel
Ankie van Pel (Amsterdam 1955) is Arabist en studeerde Arabische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was als docent Arabisch verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2002 verzorgt zij voor de Volksuniversiteit Amsterdam met veel enthousiasme de cursussen Modern Standaard Arabisch en Marokkaans-Arabisch. Haar interesse voor de Arabische taal is in Marokko ontstaan, waar zij zo'n tien jaar met zeer veel plezier gewoond en gewerkt heeft. Arabisch vergelijkt zij met een rijk gevulde 'keuken' en in haar cursussen wordt het 'koken' geleerd om de taalstructuren en de bloemrijke inhoud te kunnen doorgronden en te leren appreciëren. Daarnaast is zij werkzaam als zelfstandige o.a. op het gebied van de interculturele communicatie en taalanalyse en heeft zij een gevestigde les- en vertaalpraktijk. Tevens is zij auteur van diverse lesboeken over de Arabische grammatica en het Marokkaans-Arabische dialect (Coutinho/Bussum).