Online Cursus Marokkaans Beginners 2

Deze cursus Marokkaans Beginners 2 is een vervolg op de cursus Marokkaans Beginners 1. Degenen die elders een basiscursus Marokkaans hebben gevolgd zijn ook welkom. We gaan verder met de grammatica; het uitbreiden van de woordenschat en het opvoeren van de luister- en spreekvaardigheid door middel van korte spreekvaardigheidsopdrachten en het luisteren naar liedjes.

• Boek: Basiscursus Marokkaans Arabisch, triq s-salama!, 2de druk 2016, A. van Pel, ISBN 978 9046 904 961, Coutinho, € 37,50, vanaf ongeveer begin hoofdstuk 6. Koop je boek hier.
Boek: Pocketwoordenboek Marokkaans-Nederlands, 1e druk 2020, Van Dale, ISBN 9789460775574, €10,99
Boek: Pocketwoordenboek Nederlands-Marokkaans, 1e druk 2020, Van Dale, ISBN 9789460775567, €10,99

• Vervolglesmateriaal (€12,-) Marokkaans-Arabisch 2 (oefeningen, opdrachten en werkbladen) zijn inbegrepen bij het cursusgeld en wordt door de docent per e-mail toegezonden na betaling van het cursusgeld. U kunt dit vervolgens uitprinten.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Dinsdag 20 april 2021
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. A. (Ankie) van Pel
Boek: Basiscursus Marokkaans Arabisch, triq s-salama!, 2e druk 2016 (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

De boeken zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. De prijzen van de boeken zijn onder voorbehoud.

drs. A. (Ankie) van Pel
Ankie van Pel (Amsterdam 1955) is Arabist en studeerde Arabische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was als docent Arabisch verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2002 verzorgt zij voor de Volksuniversiteit Amsterdam met veel enthousiasme de cursussen Modern Standaard Arabisch en Marokkaans-Arabisch. Haar interesse voor de Arabische taal is in Marokko ontstaan, waar zij zo'n tien jaar met zeer veel plezier gewoond en gewerkt heeft. Arabisch vergelijkt zij met een rijk gevulde 'keuken' en in haar cursussen wordt het 'koken' geleerd om de taalstructuren en de bloemrijke inhoud te kunnen doorgronden en te leren appreciëren. Daarnaast is zij werkzaam als zelfstandige o.a. op het gebied van de interculturele communicatie en taalanalyse en heeft zij een gevestigde les- en vertaalpraktijk. Tevens is zij auteur van diverse lesboeken over de Arabische grammatica en het Marokkaans-Arabische dialect (Coutinho/Bussum).