Bestellijst

Bestellijst

Modern Standaard Arabisch 2

Cursuscode: 6110

Dit is een vervolg op de cursus Modern Standaard Arabisch I A van afgelopen najaar.
Een Marokkaan spreekt een heel ander Arabisch dan een Egyptenaar. Maar het mooie is: ze lezen wel hetzelfde. Dat komt omdat de hele Arabische wereld voor geschreven taal het Modern Standaard Arabisch (MSA) gebruikt. In deze cursus leer je de beginselen van deze prachtige taal die teruggaat op het klassiek Arabisch van de Koran. Je leert het alfabet en de beginselen van de grammatica. Aan het eind kun je simpele teksten lezen. Als je MSA eenmaal een beetje beheerst is het relatief makkelijk om een Arabisch dialect te leren.

• Boeken: Arabisch voor beginners, deel 1 (incl. cd), (hoofdstuk 5 t/m 7), Ed. de Moor, Ankie van Pel (geheel herziene druk), ISBN9789046905067, Coutinho, € 33,50 en de bijbehorende Basiswoordenlijst Arabisch, ISBN 9789046901748, € 38,50.

Woensdag 8 mei 2019
9 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 245,00
Mw. D. (Dina) Gamal
Boeken: Arabisch voor beginners deel 1, Basiswoordenlijst Arabisch (klik hier voor meer informatie)
19:45 - 21:45
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
D. (Dina) Gamal
Mijn ouders zijn Egyptisch en ik ben geboren in Koeweit. De zomermaanden verbleven wij altijd in Egypte en zodoende raakte ik verliefd op Egypte's geschiedenis, cultuur, muziek, eten en al het andere dat Egypte te bieden heeft. Na mijn middelbare school ben ik naar Cairo verhuisd alwaar ik aan de Universiteit van Cairo massa-communicatie heb gestudeerd. Na het behalen van mijn bachelors diploma heb ik, gedurende meer dan 17 jaar, door heel Egypte als freelance gids en reisbegeleider gewerkt. Ondertussen verzorgde ik ook speciale cursussen over de Egyptische taal en cultuur voor buitenlanders die voor hun werk of studie naar Egypte kwamen. Sinds 2006 woon ik in Nederland en verzorg ik allerhande lessen, cursussen, lezingen en workshops op het gebied van de Egyptische taal, cultuur en historie.