Bestellijst

Bestellijst

Inleiding Arabisch schrift

Cursuscode: 6107
18
feb

Leer het Arabische Alfabet ontcijferen. 
Op het eerste gezicht lijkt het moeilijk, maar dat is het zeker niet! Deze korte cursus van vier lessen is voldoende om de letters van het Arabische alfabet te leren schrijven en te leren uitspreken.  
Er wordt geen grammatica behandeld. 
Om het schrift te oefenen worden eenvoudige lees- en schrijfoefeningen meegegeven als huiswerk. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van beeldmateriaal en opschriften uit het dagelijkse leven.

De cursus is voor iedereen geschikt. Een syllabus is bij de cursusprijs inbegrepen.

De cursus vindt plaats op vier achtereenvolgende dagen in de voorjaarsvakantie:
maandag 18 februari van 10.15-13.15 uur
dinsdag 19 februari van 10.15-13.15 uur
woensdag 20 februari van 10.15-13.15 uur
donderdag 21 februari van 10.15-13.15 uur

Schrijf je in
Maandag 18 februari 2019
4 lessen van 3 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 152,50
Mw. drs. A. (Ankie) van Pel
10:15 - 13:15
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
drs. A. (Ankie) van Pel
Ankie van Pel (Amsterdam 1955) is Arabist en studeerde Arabische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was als docent Arabisch verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2002 verzorgt zij voor de Volksuniversiteit Amsterdam met veel enthousiasme de cursussen Modern Standaard Arabisch en Marokkaans-Arabisch. Haar interesse voor de Arabische taal is in Marokko ontstaan, waar zij zo???n tien jaar met zeer veel plezier gewoond en gewerkt heeft. Arabisch vergelijkt zij met een rijk gevulde ???Keuken??? en in haar cursussen wordt het ???koken??? geleerd om de taalstructuren en de bloemrijke inhoud te kunnen doorgronden en te leren appreciëren. Daarnaast is zij werkzaam als zelfstandige o.a. op het gebied van de interculturele communicatie en taalanalyse en heeft zij een gevestigde les- en vertaalpraktijk. Tevens is zij auteur van diverse lesboeken over de Arabische grammatica en het Marokkaans-Arabische dialect (Coutinho/Bussum).