Online cursus Modern Standaard Arabisch 1

Een Marokkaan spreekt een heel ander Arabisch dan een Egyptenaar. Maar het mooie is: ze lezen wel hetzelfde. Dat komt omdat de hele Arabische wereld voor geschreven taal het Modern Standaard Arabisch (MSA) gebruikt. In deze cursus leer je de beginselen van deze prachtige taal die teruggaat op het klassiek Arabisch van de Koran. Je leert het alfabet en de beginselen van de grammatica. Aan het eind kun je simpele teksten lezen. Als je MSA eenmaal een beetje beheerst is het relatief makkelijk om een Arabisch dialect te leren.

• Boeken: Arabisch voor beginners, deel 1 (hoofdstuk 1-6), Ed. de Moor, Ankie van Pel (geheel herziene druk), ISBN9789046905067, Coutinho, € 33,50 en de bijbehorende Basiswoordenlijst Arabisch, ISBN 9789046901748, € 25,-. Koop je boek hier.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Woensdag 16 september 2020
12 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. D. (Dina) Gamal
Boeken: Arabisch voor beginners deel 1, Basiswoordenlijst Arabisch (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

D. (Dina) Gamal
Dina is afkomstig uit Egypte en is in 2006 naar Nederland gekomen voor de liefde. In Egypte werkt zij 20 jaar als gids. Nahet behalen van de bachelor in massacommunicatie van de universiteit van Caïro, deed ze extra studies in Egyptologie om Egyptoloog te worden. met toeristen, expats en studenten introduceerde ze geschiedenis, cultuur een taal. Vanaf haar komst naar Nederland houdt ze zich bezig met het introduceren van de Egyptische en Arabische cultuur bij geïnteresseerden. Zij organiseert bijeenkomsten waarbij zij lezingen geeft over Egypte.Ze begon met Modern Standard Arabic cursus in 2009. Haar eerste boek “ Kalaam Masri- deel 1” werd gepubliceerd in 2017. website www.all-about-egypt.nl