Online Cursus Modern Standaard Arabisch 5

Dit is een vervolg op de cursus Modern Standaard Arabisch 4.
Wij gaan verder met deel 2 van Arabisch voor beginners, de deelwoorden komen aan bod, alsmede het gebruik van de infinitief. Daarnaast maken wij een virtuele reis rond de Arabische Wereld en kijken we naar nieuwsberichten.

• Boeken: Arabisch voor beginners, deel 2 (bij benadering hoofdstuk 8-12), Ed. de Moor, Ankie van Pel (geheel herziene druk, ISBN 9789046901069, Coutinho, € 32,50 en de bijbehorende Basiswoordenlijst Arabisch, ISBN 9789046901748, €25,-.  Koop je boeken hier.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Donderdag 16 september 2021
12 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. A. (Ankie) van Pel
Boeken: Arabisch voor beginners deel 2, Basiswoordenlijst Arabisch (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

De boeken zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. De prijzen van de boeken zijn onder voorbehoud.

drs. A. (Ankie) van Pel
Ankie van Pel (Amsterdam 1955) is Arabist en studeerde Arabische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was als docent Arabisch verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2002 verzorgt zij voor de Volksuniversiteit Amsterdam met veel enthousiasme de cursussen Modern Standaard Arabisch en Marokkaans-Arabisch. Haar interesse voor de Arabische taal is in Marokko ontstaan, waar zij zo'n tien jaar met zeer veel plezier gewoond en gewerkt heeft. Arabisch vergelijkt zij met een rijk gevulde 'keuken' en in haar cursussen wordt het 'koken' geleerd om de taalstructuren en de bloemrijke inhoud te kunnen doorgronden en te leren appreciëren. Daarnaast is zij werkzaam als zelfstandige o.a. op het gebied van de interculturele communicatie en taalanalyse en heeft zij een gevestigde les- en vertaalpraktijk. Tevens is zij auteur van diverse lesboeken over de Arabische grammatica en het Marokkaans-Arabische dialect (Coutinho/Bussum).