Cursus Business Chinese: de Chinese taal in de zakenwereld

sep

Deze cursus is voor mensen die zaken willen doen met Chinezen, en een beetje Chinees
spreken, hier in Nederland of daar in China. De methode begint bij het begin: hoe spreek je de
Chinese woorden uit, zoals het moet? Je moet pinyin leren lezen en de tonen oefenen.
Vervolgens leer je nuttige zinnen voor situaties in de zakenwereld, en bespreken we de
gewoonten van Chinese mensen zoals een naamkaartje aannemen (en presenteren) met beide
handen. Na zes lessen kan je vragen hoeveel iets kost, voor wanneer en hoe laat een
vergadering is gepland, je telefoonnummer doorgeven, vertellen wat voor werk je partner of
familielid doet, eten bestellen bij een restaurant en tenslotte, zeggen of je loopt of fietst of een
taxi neemt naar kantoor.
Cursisten moeten thuis oefenen, de korte dialogen als toneelstukken kunnen opvoeren. Pas bij
een vervolgcursus, ga je karakters leren schrijven (met je smartphone) en zinnen maken met de
juiste grammatica.

• Boek: New Silk Road Business Chinese Elementary, volume I, ISBN 9787 3011 37178. (Prijzen varieren,
  online veel mogelijk).

Dinsdag 15 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. P. (Pauline) Ruijs-Lee
Boek: New Silk Road Business Chinese Elementary Volume 1 (klik hier voor meer informatie)

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
P. (Pauline) Ruijs-Lee
Pauline Ruijs-Lee heeft Chinese ouders en groeide op in Nieuw Zeeland. Zij studeerde architectuur (in Auckland) en Chinees (in Beijing) en woont al dertig jaar in Nederland. Vanaf 2005 doceert zij Chinese taal en cultuur in Breda, vanaf 2012 bij de Fontys Hogeschool waar de studenten, tien weken lang, fulltime Chinees (alle vaardigheden) studeren, voor ze (voor minimaal twee maanden) in China gaan studeren. Pauline spreekt zowel Kantonees als Mandarijn (en daarnaast Engels en Nederlands) en vindt het heerlijk om mensen te helpen met hun zoektocht naar de juiste woorden en zinsconstructies in de talen die zij beheerst.