Cursus Mandarijn Chinees 2e jaars

Deze cursus Chinees is een vervolg op de cursus Mandarijn Chinees 1e jaar.
Belangstellenden die elders minimaal een jaar Chinees gestudeerd hebben kunnen ook aan deze cursus deelnemen.

We gaan in het Chinees praten, lezen en schrijven over iets kopen op de markt of in de winkel, naar de dokter gaan, de leef en woonsituatie van jezelf en van een ander. Grammatica komt ook aan de orde zoals hulpwerkwoorden en tijdsaanduidingen. De docent zal tevens aandacht geven aan de herkomst van de karakters in het lesboek en met de cursisten praten over de Chinese cultuur en samenleving.

Boek: New Practical Chinese Reader, textbook 1 (2nd edtition). ISBN 9787561928950, prijs € 27,95. We beginnen met hoofdstuk 10 in het boek.  koop het boek hier

Woensdag 18 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. drs F. (Frank) Schagen
Boek: New Practical Chinese Reader, Textbook 2-2nd Edition (Incl.MP3) (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Mauritskade: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adres gegevens)
drs F. (Frank) Schagen
Sinds 2011 geef ik de beginnerscursus Mandarijn (de standaardtaal van China) aan de Volksuniversiteit Amsterdam. Mijn enthousiasme voor China en het Chinees is begonnen aan de Volksuniversiteit. In 1990 volgde ikzelf daar de beginnerscursus. De docent motiveerde mij Chinees te gaan studeren. In 1998 studeerde ik af aan de Universiteit van Leiden met een scriptie over basis- en middelbaar onderwijs in China. Veel mensen vragen mij of Chinees niet moeilijk is. Dat Chinees geen makkelijke taal is, zal ik niet ontkennen, maar Chinees leren is vooral een boeiend en leerzaam proces. Het is voor een cursist een mooie ervaring als steeds meer Chinese karakters worden ontsluierd. De Chinese wereld gaat dan open en men gaat China met andere ogen bekijken. In mijn lessen wil ik graag de Chinese taal toegankelijk maken voor de beginnende cursist. Ik vind het belangrijk dat iedere cursist meedoet met de lessen. Mijn cursisten werken vaak in groepjes of duo's, zodat de drempel om Chinees te praten minder wordt. Naast de lessen uit het boek bied ik oefeningen en leerstof aan die de cursus verdiepen en wat meer kleur geven. Ik belicht ook de opmerkelijke kenmerken van China's cultuur en geschiedenis.