Bestellijst

Bestellijst

Cursus Mandarijn Chinees beginners 3

Cursuscode: 2154
16
sep

Deze cursus Chinees is een vervolg op de cursus Mandarijn Chinees beginners 2
Belangstellenden die elders minimaal een jaar Chinees gestudeerd hebben kunnen ook aan deze cursus deelnemen.

We praten in het Chinees over familie, feestelijkheden, boodschappen doen, geld en tijd. We lezen aan de hand van het tekstboek Chinese zinnen en korte teksten. Verder luisteren we naar korte Chinese dialogen. Daarnaast vertalen we iedere week een aantal zinnen in het Chinees en leren we in deze cursus ongeveer 85 karakters. In de lessen is ook ruimte voor een paar Chinese liedjes en versjes. We behandelen hoofdstuk 8 t/m 10 van het tekstboek.

Boek: New Practical Chinese Reader, textbook 1 (2nd edtition). ISBN 9787561928950, prijs € 27,95. (vanaf welk hoofdstuk wordt nog nader bepaald).  koop het boek hier

Schrijf je in
Woensdag 16 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 260,00
Dhr. drs F. (Frank) Schagen
Boek: New Practical Chinese Reader, Textbook 2-2nd Edition (Incl.MP3) (klik hier voor meer informatie)

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

18:30 - 20:00
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
drs F. (Frank) Schagen
Sinds 2011 geef ik de beginnerscursus Mandarijn (de standaardtaal van China) aan de Volksuniversiteit Amsterdam. Mijn enthousiasme voor China en het Chinees is begonnen aan de Volksuniversiteit. In 1990 volgde ikzelf daar de beginnerscursus. De docent motiveerde mij Chinees te gaan studeren. In 1998 studeerde ik af aan de Universiteit van Leiden met een scriptie over basis- en middelbaar onderwijs in China. Veel mensen vragen mij of Chinees niet moeilijk is. Dat Chinees geen makkelijke taal is, zal ik niet ontkennen, maar Chinees leren is vooral een boeiend en leerzaam proces. Het is voor een cursist een mooie ervaring als steeds meer Chinese karakters worden ontsluierd. De Chinese wereld gaat dan open en men gaat China met andere ogen bekijken. In mijn lessen wil ik graag de Chinese taal toegankelijk maken voor de beginnende cursist. Ik vind het belangrijk dat iedere cursist meedoet met de lessen. Mijn cursisten werken vaak in groepjes of duo's, zodat de drempel om Chinees te praten minder wordt. Naast de lessen uit het boek bied ik oefeningen en leerstof aan die de cursus verdiepen en wat meer kleur geven. Ik belicht ook de opmerkelijke kenmerken van China's cultuur en geschiedenis.