Online cursus Duits Halfgevorderden 2 (A2.2-B1.1)

Deze cursus is een vervolg op de cursus Duits Halfgevorderden 1 van dit najaar en is ook geschikt voor diegene die de belangrijkste punten kan begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op het werk, op school en in de vrije tijd. Kan zich redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar de betreffende taal wordt gesproken. Kan een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn. Kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen.

• Boek: Spektrum Deutsch B1+, Integriertes Kurs- und Arbeitsbuch für Deutsch als Fremdsprache ISBN 9783941323346, € 24,50.  Koop het boek hier

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Maandag 18 januari 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. P. (Petra) Bockler
Boek: Spektrum Deutsch B1+, Integriertes Kurs- und Arbeitsbuch für Deutsch als Fremdsprache (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

P. (Petra) Bockler
Mijn naam is Petra Böckler en sinds 2015 geef ik Duits aan de Volksuniversiteit van Amsterdam. Daarnaast ben sinds 2017 als leraar en examinator verbonden aan het Goethe-instituut in Amsterdam. Ook heb ik een aantal jaren voor Language Partners B.V. zakelijke taaltrainingen bij o.a. ING, Nuon en Cargill verzorgd. In 1997 ben ik uit Berlijn voor een Erasmus-jaar naar Amsterdam vertrokken en hier gebleven. Na een master architectuurgeschiedenis aan de UvA en een aantal jaren in de erfgoedsector te hebben gewerkt, gooide ik een paar jaar geleden het roer om en volgde ik in Berlijn een opleiding tot docente Duits als vreemde taal. Sinds 2013 werk als freelance docente Duits in Amsterdam. Tijdens mijn lessen leg ik een sterke focus op spreken, voor velen het grootste hindernis bij het leren van een nieuwe taal. Werken in groepen, rollenspellen en gesprekken tijdens de les ondersteunen het leerproces. Daarnaast probeer ik actuele culturele en politieke gebeurtenissen in de lessen te integreren.