Online Cursus Engels Intermediate Conversatie (B1)

English conversation: Intermediate (B1)

If:
– you can speak and understand English reasonably well
– you can use basic verb tenses but have problems with more complex grammar and vocabulary
– you need English in your work
– you have finished a secondary school* which does not (only) focus on learning a trade, or if:
– you have used English quite a lot in your work, on holiday or in other situations
… then this may be your course!

* Completed school level in the NL: havo/mbo4

In this short course we will speak about what’s going on in the world around us. We will be speaking about your studies or work, about your country of origin, about habits in various countries, about what’s happening in the world (e.g. Covid-19) or subjects that the students bring in. You will be stimulated to use various verb tenses, such as the present and past simple or continuous, as well as the present perfect. You will learn and use new vocabulary and grammar.
In our Zoom lessons we will sometimes all be together but more often work in small groups, of two or three people.

The lessons will be in English. You do not need to buy a book.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Donderdag 20 mei 2021
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. J.C. (Janneke) Dijkstra

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

J.C. (Janneke) Dijkstra
Janneke Dijkstra geeft meer dan dertig jaar Engelse les en vindt het nog steeds erg leuk. Zij heeft ervaring in lesgeven op scholen, bij andere onderwijsinstituten en in het bedrijfsleven, waarvan het laatste ook in het buitenland. Wat zij leuk vindt: kennis overdragen; een veilige omgeving creëren om de Engelse taal te leren, ermee te experimenteren en te spelen; mensen laten ervaren hoe leuk het kan zijn om deze taal te leren en te gebruiken, ook al maak je fouten; uitvinden welke manier van leren het beste bij iemand past; werken met mensen van verschillende achtergrond, nationaliteit en leeftijd; mensen te wijzen op fouten die voortkomen uit hun moedertaal; de Engelse grammatica uitleggen op een manier die cursisten begrijpen, zodat ze ermee aan de slag kunnen; mensen een goede uitspraak aanleren – in het besef dat deze taal vooral een gereedschap voor communicatie is onze huidige, mondiale wereld. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Janneke Dijkstra has been teaching English for over thirty years and is still enjoying it. She has taught at schools, in institutes and in corporate life, the latter of which also abroad. She enjoys passing on knowledge to others; offering a safe platform for learning, experimenting and playing with the English language; making people enjoy learning and using this language, even while making mistakes; finding out the ideal way of learning of each individual; working with people from various backgrounds, nationalities and of various ages; making people realize that many mistakes originate from their mother tongues; explaining the rules of the English grammar in a way that students understand and are able to apply them; teaching people a proper pronunciation – while bearing in mind that in our present-day, global world English is first of all a communicaton tool.