Cursus Engels Gevorderden (vanuit het Nederlands) (B1.3-B2.0)

jan

Vervolg op Engels Intermediate 3/Cursus Engels gevorderden (vanuit het Nederlands) (B1.2-B1.3)

Deze cursus is bedoeld voor cursisten die al goed op weg zijn met het leren van Engels. Inmiddels heb je geleerd hoe dat zit met ‘I work’ en ‘I am working’. Ook het verschil tussen ‘I worked there for a year’ en ‘I have worked there for a year’ begrijp je. Het uitleggen van hoe je dingen anders had gedaan als het leven anders was geweest heb je ook aardig onder de knie (‘If I had known that, I would have made a totally different decision’).

Met deze cursus ga je een stap verder en leer je ook je vermoedens te uiten over iets in het heden of verleden dat je niet zeker weet (‘The ‘ufo’ in the photo might have been a butterfly wing’). Ook formelere constructies zoals de lijdende vorm en de indirecte rede (‘The CEO admitted that mistakes had been made’) komen in deze cursus aan bod.  Uiteraard schrijf, lees en luister je naar ondersteunend materiaal, naast het bespreken van de stof met klasgenoten.

Het cursusboek dient voor begin van de cursus aangeschaft te worden. We zullen de stof van hoofdstukken 4 t/m 6 behandelen. Reken op een paar uur huiswerk per week.

Deze cursus is niet geschikt voor niet-Nederlandstaligen, want de uitleg over de grammatica wordt deels in het Nederlands gegeven.

NB: This course is not suitable for non-Dutch speakers.

• Boek: Straightforward Split Edition Level 3A Student's Pack, Macmillan, ISBN  9781786329967 (Units 4-6), € 33,-  Koop het boek hier

Dinsdag 21 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M. (Ria) Oudejans
Boek: Straightforward Split Edition Level 3A Student's Pack, Macmillan (klik hier voor meer informatie)
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Ria) Oudejans
Ria Oudejans is an avid teacher of English, she has taught all age-groups: from primary- and secondary school pupils to adults. She now teaches at a Higher Vocational Education and at the Volksuniversiteit as well. She was schooled in English at the Free University of Amsterdam and thinks it is an honor to be given the chance to not just share her knowledge of the English language and life in general but be inspired by the ones that are being taught as well. She feels particularly blessed in life. Not only does she work in the most rewarding branch there is on earth, which is education, she says she also found the best guy on both the right and left hemisphere of the globe to share her life with. The gift of their daughter from China is the best that could have happened to both of them and to top it all off they live in the most inspiring city Holland covets, Amsterdam. What you see is what you get with her. In other words: She is always straight to the point, tries to do the right thing (by everyone) and bends over backwards to make you see the light. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ria Oudejans is een bevlogen docente Engels. Zij heeft les gegeven aan alle leeftijden: van lagere- en middelbare school leerlingen tot volwassenen. Nu geeft zij les aan een HBO instelling en de Volksuniversiteit. Zij heeft Engels gestudeerd aan de VU en vind het een eer niet slechts haar kennis van de Engelse taal en het leven in het algemeen te mogen delen maar tevens geinspireerd te worden door degene aan wie zij les geeft. Ze voelt zich bijzonder bevoorrecht in het leven. Niet alleen werkt ze in een branche waar zij de meeste voldoening uit haalt, namelijk het onderwijs, ook zegt ze het geluk te hebben haar leven te mogen delen met de beste man op zowel het oostelijk als het westelijk halfrond. Zij delen hun leven met het grootst mogelijke geschenk dat China hen ooit had kunnen geven: een dochter. En dan wonen ze ook nog eens in de mooiste stad van het land, Amsterdam. ‘What you see is what you get’ met Ria. M.a.w. zij is recht door zee, probeert iedereen gelijkwaardig te behandelen en draait zich drie slagen in de rondte om je het licht te laten zien.