Cursus Frans grammatica halfgevorderden (A2.2-B1.1)

Beginniveau A2.2 – Eindniveau B1.1 van het Europees Referentiekader (ERK)

“Vous vous débrouillez bien en français, mais…”. Je redt je inmiddels aardig in het Frans maar je twijfelt weleens of je de juiste werkwoordsvormen gebruikt of je de “subjonctif” goed toepast. In deze korte cursus worden de kernpunten van de Franse grammatica behandeld.

Dinsdag 5 november 2019
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Emmanuelle) Favreau
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Emmanuelle) Favreau
Mijn naam is Emmanuelle Favreau Ik ben in Frankrijk opgegroeid. Na mijn studie Engels, heb ik ervoor gekozen om le Français Langue Étrangère (Frans als Tweede Taal) aan de Universiteit van Paris III te studeren omdat ik la douce France wilde verlaten om in het buitenland te gaan wonen. Ik heb als docente in Parijs en enkele maanden in Japan gewerkt. Sinds ik in Amsterdam ben komen wonen, heb ik voor verschillende Taalinstituten gewerkt o.a. bij het Koninklijke Instituut voor de Tropen waar ik taaltrainingen Frans op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en Noodhulp gaf. Inmiddels heb ik een doctoraalstudie Franse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. De laatste jaren ben ik voornamelijk werkzaam als docente bij het Frans Instituut, Maison Descartes en aan de Volksuniversiteit Amsterdam. Bij de Volksuniversiteit geef ik al sinds 1991 conversatie- en literatuurcursussen. Bij de literatuurcursussen worden er jaarlijks twee programma's aangeboden (in september en in januari). De gekozen romans dienen van tevoren thuis gelezen te worden en worden in de klas besproken. Het gaat meestal om contemporaine literatuur maar ook les classiques of omstreden schrijvers komen aan bod. Naast het onderwijzen van de Frans taal en literatuur, heb ik een passie voor het Theater. In 2007 heb ik een theatergroep Coup de théâtre! bij Maison Descartes opgericht. De groep is bedoeld is voor Franstaligen en voor iedereen die redelijk vloeiend Frans spreekt. Elk jaar wordt een voorstelling gegeven. In mijn lessen staat de spreekvaardigheid centraal. Door een speelse aanpak en zelfs door rollenspel tracht ik de passieve kennis van de cursisten op te frissen zodat de Franse taal zo LEVEND mogelijk wordt.