Online Cursus Frans vergevorderden 1 (B1.3-B2.1)

Beginniveau B1.3 - Eindniveau B2.1 van het Europees Referentiekader (ERK).

Deze cursus is bedoeld voor degenen die op school zes jaar Frans hebben gehad of Voyages deel 3 afgerond hebben. Aan het eind van deze cursus kun je vloeiend en spontaan jouw mening uiten over een groot aantal onderwerpen en de voor- en nadelen van verschillende opties geven.

• Boek: Edito B2, méthode de français, niveau B2, ISBN 9782278080984, Éditions Didier, € 32,50 en Cahier d’activités : ISBN : 978-2-278-08112-7, Éditions Didier, € 14,99

Online interactieve cursus:
 Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Donderdag 21 januari 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Emmanuelle) Favreau
Boeken: Edito B2, méthode de français, niveau B2, Cahier d'áctivités (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

E. (Emmanuelle) Favreau
Mijn naam is Emmanuelle Favreau Ik ben in Frankrijk opgegroeid. Na mijn studie Engels, heb ik ervoor gekozen om le Français Langue Étrangère (Frans als Tweede Taal) aan de Universiteit van Paris III te studeren omdat ik la douce France wilde verlaten om in het buitenland te gaan wonen. Ik heb als docente in Parijs en enkele maanden in Japan gewerkt. Sinds ik in Amsterdam ben komen wonen, heb ik voor verschillende Taalinstituten gewerkt o.a. bij het Koninklijke Instituut voor de Tropen waar ik taaltrainingen Frans op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en Noodhulp gaf. Inmiddels heb ik een doctoraalstudie Franse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. De laatste jaren ben ik voornamelijk werkzaam als docente bij het Frans Instituut, Maison Descartes en aan de Volksuniversiteit Amsterdam. Bij de Volksuniversiteit geef ik al sinds 1991 conversatie- en literatuurcursussen. Bij de literatuurcursussen worden er jaarlijks twee programma's aangeboden (in september en in januari). De gekozen romans dienen van tevoren thuis gelezen te worden en worden in de klas besproken. Het gaat meestal om contemporaine literatuur maar ook les classiques of omstreden schrijvers komen aan bod. Naast het onderwijzen van de Frans taal en literatuur, heb ik een passie voor het Theater. In 2007 heb ik een theatergroep Coup de théâtre! bij Maison Descartes opgericht. De groep is bedoeld is voor Franstaligen en voor iedereen die redelijk vloeiend Frans spreekt. Elk jaar wordt een voorstelling gegeven. In mijn lessen staat de spreekvaardigheid centraal. Door een speelse aanpak en zelfs door rollenspel tracht ik de passieve kennis van de cursisten op te frissen zodat de Franse taal zo LEVEND mogelijk wordt.