Bestellijst

Bestellijst

Thematische Franse conversatieles op Amsterdamse locatie II

Cursuscode: 6332
07
jul

TWEEDE REEKS (Maar je hoeft niet de eerste reeks gevolgd te hebben als je belangstelling hebt voor deze reeks).

Niet naar Frankrijk van de zomer en toch je spreekvaardigheid Frans willen bijhouden?  Volg dan docent Lucienne Mimouni vier weken lang op 4 verschillende Amsterdamse locaties om uitgebreid te converseren rondom VIER THEMA’S: DES LETTRES ET DES MOTS (literatuur), LES PLAISIRS DE LA TABLE, VOYAGES ET PAYSAGES (Architectuur EN Landschappen), PARLONS CHIFFONS (Mode)

Deze uitdagende, intensieve en interactieve bijeenkomsten beginnen en eindigen steeds in een café waarvan de locatie gekozen is naar het thema van de les. Daartussen is er een (kort) bezoek aan bibliotheek/boekhandel, een markt, een stadspark en een warenhuis. 

Deze cursus is geschikt voor belangstellenden die reeds een goed niveau spreekvaardigheid Frans hebben: B2 of hoger, volgens ERK.

De voorbereiding van elke bijeenkomst gebeurt digitaal: cursist krijgt vóór de les een citaat of tekstfragment of chanson over thema. Ook worden enkele oriënterende opdrachten gegeven ter voorbereiding van gesprekken. Na de kennismaking zal elke les beginnen met een “petit échauffement” (warming-up) en eindigen met  “Le temps de se détendre” (cooling-down). 

Zowel voor een maximaal rendement voor de cursist als vanwege de coronamaatregelen, worden voor deze cursus slechts 4 cursisten toegelaten. Schrijf je dus snel in als je interesse hebt.

Data: woensdag  7-14-21-28 juli 2021 

Tijden: 10.15 uur – 12.45 uur

Locatie: OBA en/of Boekhandel Scheltema, Noordermarkt, Het Schip/Westergasfabriek, Bijenkorf

Docent: Lucienne Mimouni

Cursusgeld: €185,- (Let op: consumpties en entrée musea voor eigen rekening!)

 

 

Schrijf je in
Woensdag 7 juli 2021
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00
Mw. L. (Lucienne ) Mimouni

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

10:15 - 12:45
Locatie: Verzamellocatie wordt later bekend (klik hier voor de adresgegevens)
L. (Lucienne ) Mimouni
De docent Lucienne Mimouni is oud-docent Frans, opgegroeid in Parijs en heeft een aanstekelijke liefde voor de Franse en Joodse kunst en cultuur. Zij geeft regelmatig lezingen en presentaties over diverse aspecten van de Franse cultuur.