Your cart

Your cart

Frans

Onze cursussen Frans zijn er voor elk niveau en elk tempo. Allons-y Vanaf januari kan je weer kiezen uit cursussen op veel verschillende niveaus in een intensief of wat rustiger tempo.

Wat is je taalniveau voor Frans?
Weet jij niet officieel wat je taalniveau is (vastgesteld door onze docenten of door een ander taalinstituut)? In dit geval is een intake verplicht. Kom langs op een van de spreekuren in januari.
Let op: rechtstreeks inschrijven voor de cursussen met een informatieknop is via de site niet mogelijk. Je bent van harte welkom op één van onze spreekuren voor informatie en inschrijving.

Frans voor beginners

Frans voor beginners

In de cursussen voor beginners maken we gebruik van de methode Voyages 1, waarin veel aandacht wordt besteed aan spreekvaardigheid, maar ook aan luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en leesvaardigheid. De cursussen bieden we in twee tempo’s aan. Als je twee of drie jaar Frans hebt geleerd op de middelbare school, maar je kennis wilt opfrissen, raden we je aan om voor een reguliere cursus te kiezen. De cursussen met de benaming ‘calme’ zijn voor mensen die nooit Frans hebben geleerd op de middelbare school. Als je alle cursussen op dit niveau hebt gevolgd, heb je niveau A1.3 van het Europees Referentie Kader bereikt.

Frans voor halfgevorderden

Frans voor halfgevorderden

In de cursussen voor halfgevorderden maken we gebruik van de methode Voyages 2, waarin veel aandacht wordt besteed aan spreekvaardigheid, maar ook aan luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en leesvaardigheid. De cursussen zijn bedoeld voor mensen die al een basisniveau Frans hebben. Hierbij moet je denken aan drie tot vier jaar Frans op de middelbare school. Als je in een rustig tempo wilt leren, is een calme cursus het geschikst. Als je in een wat hoger tempo wilt leren, raden we je aan om voor een reguliere cursus te kiezen. Mag het nog een tandje sneller en heb je veel tijd voor huiswerk, kies dan voor de turbo cursus. Als je alle cursussen op dit niveau hebt gevolgd, heb je niveau A2.3 van het Europees Referentie Kader bereikt.

Frans 5 turbo 6 x at Tue 12-03-2019 18:30 - 21:45
Frans voor gevorderden

Frans voor gevorderden

In de cursussen voor gevorderden maken we gebruik van de methode Voyages 3, waarin veel aandacht wordt besteed aan spreekvaardigheid, maar ook aan luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en leesvaardigheid. De cursussen zijn bedoeld voor mensen die zich al redelijk kunnen redden in het Frans, maar hun kennis willen verdiepen. Je kunt je voor deze cursussen inschrijven als je vier tot zes jaar Frans hebt gehad op de middelbare school. Als je in een rustig tempo wilt leren, is een calme cursus het geschikst. Als je in een wat hoger tempo wilt leren, raden we je aan om voor een reguliere cursus te kiezen. Als je alle cursussen op dit niveau hebt gevolgd, heb je niveau B1.3 van het Europees Referentie Kader bereikt.

Voor mensen die een specifieke vaardigheid willen trainen, zijn er verschillende mogelijkheden:
A voix haute: een cursus spreken in het openbaar, op niveau A2/B1.
Cours de conversation avancée: een conversatiecursus op niveau B2.
Cours de littérature: een cursus waarin drie Franse romans worden gelezen.

Frans leren
Bij Volksuniversiteit Amsterdam kun je Frans leren door een cursus te volgen. Er zijn cursussen op verschillende niveaus, zowel overdag als ’s avonds. Bij Volksuniversiteit Amsterdam leer je Frans in groepsverband. Tijdens een cursus Frans komen onder andere lees- en schrijfvaardigheid, uitspraak en woordenschat aan bod. Kies de cursus Frans die bij je past.

Een andere taal leren
Volksuniversiteit Amsterdam helpt de beginner en de gevorderde op weg met betaalbare ochtend- en avondtaalcursussen in elk gewenst studietempo en voor elk doel, onder begeleiding van ervaren docenten. Je kunt kiezen uit maar liefst 17 talen: Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hebreeuws, Indonesisch, Italiaans, Japans, Latijn, Nederlands, Portugees, Russisch, Spaans, Turks en Zweeds. Ervaar hoe prettig en leerzaam het is om in een groep een taal te leren.Heb je specifieke leerwensen? Laat het ons weten, dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.