Bestellijst

Bestellijst

Basiscursus Nederlandse Gebarentaal

Cursuscode: 1366

Deze cursus (Algemeen Belangstellenden deel 1) is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en wordt aangeboden door een dove docent samen met een gebarentolk. De cursus is nuttig als aanvulling bij werk in de zorgsector, het onderwijs en andere sectoren waar gebarentaal goed van pas komt. Ook voor sociale doeleinden kan deze cursus worden gevolgd. Aan het eind van deze cursus kan de cursist een algemeen gesprek voeren met doven/slechthorenden.

In deze cursus ligt de nadruk op het leren van gebaren en het formuleren van korte zinnen. Er worden verschillende thema's behandeld: vingerspellen van A tot Z, getallen, kleuren, dieren en nog veel meer. Ook zullen dove/slechthorende taalvrijwilligers op regelmatige basis de lessen bijwonen en is er de kans om spreekvaardigheid te oefenen.
De cursus bestaat uit twaalf lessen op locatie. Halverwege de cursus zal er online een tussentoets worden afgenomen en aan het einde van de cursus is er een online eindtoets. De data van deze toetsen zal de docent nader met u afspreken. Bij het behalen van de eindtoets krijgt de cursist een certificaat.
Het cursusmateriaal is door ons ontwikkeld en is bij de prijs inbegrepen, ook krijg je van ons het boekje  "Wondere Wereld van Doven" cadeau. 
Als je nog vragen hebt over de inhoud van de cursus, kan je mailen naar gotterspeer@gmail.com.
 
Zin om alvast wat gebaren te oefenen? Klik gerust op een van de video's hier beneden als voorproefje:
https://www.youtube.com/watch?v=RSNLoEEQqsQ (Alfabet)
https://www.youtube.com/watch?v=kzDVRq_MHzI (Vervoer)
https://www.youtube.com/watch?v=oKwvzNTu9p4 (Dieren)

Donderdag 17 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 250,00
Dhr. G. (Gomer) Otterspeer

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

19:00 - 20:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
G. (Gomer) Otterspeer