Cursus Hongaars Halfgevorderden 1 (A2)

sep

De cursus is geschikt voor mensen die elders ongeveer 50 lessen Hongaars (à 1,5 uur) hebben gehad of anderzins in staat zijn een eenvoudig gesprek te voeren en enigszins bekend zijn met de basisbeginselen van de grammatica (regelmatige vervoegingen in de onbepaalde en bepaalde en vorm in de tegenwoordige tijd, vorming van de verleden tijd, bezitsvormen, lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp, plaatsbepalingen).

• Boeken: Szita Szilvia - Pelcz Katalin: MagyarOK, Magyar Nyelvkönyv  1.kötet.A2+, en  Szita Szilvia - Pelcz Katalin: MagyarOK, Nyelvtani Munkafüzet 1.kötet. A2+ (tekstboek en oefenboek). De boeken zijn te bestellen bij de Hongaarse School

Woensdag 16 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M.I. (Mari) Alfoldy
Boek: zie cursusinformatie (klik hier voor meer informatie)

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
M.I. (Mari) Alfoldy
Mari Alföldy (Boedapest, 1962) studeerde Klassieke Talen en Hongaars aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na enkele jaren in het middelbaar onderwijs heeft zij zich naast het geven van taallessen toegelegd op vertalen en tolken. Ze vertaalde auteurs als Sándor Márai, György Konrád en László Krasznahorkai, in het Nederlands. Ze verzorgt regelmatig vertaalcursussen en geeft les aan de opleiding voor gerechtstolken en juridisch vertalers, maar ook aan het bijbrengen van de eerste beginselen van het Hongaars aan belangstellenden beleeft zij veel plezier. Zij is oprichtster en organisator van de Hongaarse Salon Amsterdam, waar maandelijks Hongaarse culturele evenementen worden gehouden.