Bestellijst

Bestellijst

Cursus Hongaarse Literatuur

Cursuscode: 2443

Hoe komt het dat de Hongaarse literatuur op relatief grote belangstelling mag rekenen in Nederland? De laatste twee decennia hebben een ongekend aantal vertalingen uit het Hongaars opgeleverd, waarvan de werken van Sándor Márai waarschijnlijk de bekendste zijn. Per les zullen we een schrijver behandelen aan de hand van één roman, waarbij deze in zijn/haar  tijd en literaire context wordt geplaatst. Naast Márai zullen onder meer Dezső Kosztolányi, Margit Kaffka, György Konrád en László Krasznahorkai zullen aan de orde komen. Aanbevolen wordt om de boeken van de na aanmelding te ontvangen lijst voorafgaand aan de lessen te lezen, al kunnen de lessen ook zonder die voorbereiding gevolgd worden. De voertaal van de cursus is Nederlands en de te behandelen boeken zijn in het Nederlands beschikbaar.

De cursus vindt om de week plaats. Lesdata: woensdag 16 en 30 september, woensdag 21 oktober, woensdag 4 en 18 november en woensdag 2 december

Woensdag 16 september 2020
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 150,00
Mw. M.I. (Mari) Alfoldy

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

20:15 - 21:45
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
M.I. (Mari) Alfoldy
Mari Alföldy (Boedapest, 1962) studeerde Klassieke Talen en Hongaars aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na enkele jaren in het middelbaar onderwijs heeft zij zich naast het geven van taallessen toegelegd op vertalen en tolken. Ze vertaalde auteurs als Sándor Márai, György Konrád en László Krasznahorkai, in het Nederlands. Ze verzorgt regelmatig vertaalcursussen en geeft les aan de opleiding voor gerechtstolken en juridisch vertalers, maar ook aan het bijbrengen van de eerste beginselen van het Hongaars aan belangstellenden beleeft zij veel plezier. Zij is oprichtster en organisator van de Hongaarse Salon Amsterdam, waar maandelijks Hongaarse culturele evenementen worden gehouden.